Бомбена заплаха срещу самолет на ”Turkish Airlines”

0

Заплаха за бомба получи пътнически самолет на авиокомпанията „Turkish Airlines“ и заради нея се върна обратно в Истанбул. Заплахата е получена на борда, докато самолетът и прелитал над България. Информационни агенции съобщиха, че заплахата „Има бомба” е била написана на лист хартия, което е намерено в самолета.Машината е изпълнявала редовен полет от Истанбул за швейцарския град Базел. Информацията за бомбената заплаха бе потвърдена и от говорител на авиолинията „Turkish Airlines“. От там съобщиха, че самолетът се е върнал и е кацнал отново на летище „Ататюрк“ в Истанбул, от където малко преди това е излетял. Незабавно е започнало претърсване на машината за взривно устройство от сапьори. На борда на самолета Боинг 738 са били общо 151 пътници.Бомбена заплаха срещу самолет на ”Търкиш Еърлайнс”

Днешният инцидент е поредния от серия такива с бомбени заплахи, които получават самолети на турската авиокомпания „Turkish Airlines“. Изключително неприятно е, че такива заплахи са получени на няколко пъти в последния месец. При една от тези инциденти, който възникна на 30 март, самолет на авиокомпанията извърши принудително кацане след сигнал за бомба на борда му и се приземи в Казабланка, Мароко. Тревогата на борда е обявена, след като в самолета е намерена бележка с изписана на нея думата „бомба“. След аварийното кацане, мароканските власти са направили щателна проверка на самолета, куфарите и личния багаж на всички пътници. В крайна сметка не е открита бомба или някакви взривни материали. Дни преди това, друг самолет на турската авиокомпания „Turkish Airlines” също получи сигнал за бомба. Той трябваше да лети от Истанбул до Токио, но се върна обратно на летището, заради анонимен сигнал предупреждаващ за бомбена заплаха. След претърсване на самолета, такава не беше намерена.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg