Антъни Бурдейн – лошото момче на кулинарния бранш, се самоуби

0

Определяният като най-скандалния готвач не само в Ню Йорк Антъни Бурдейн сложи край на живота си, съобщи CNN. Бурдейн, когото наричаха „лошото момче на кулинарния бранш“ се е самоубил в петък сутринта. Бурдейн се е намирал в Страсбург, Франция, за снимките на епизод от телевизионната си поредица „Parts Unknown“. Кулинарят се е обесил в хотелската си стая.

Антъни Бурдейн61-годишният готвач и телевизионен водещ има изключително скандална биография, която включва употребата на наркотици, алкохол, а безразборните сексуални връзки за него са били всекидневие.

Малко известен факт е, че Бурдейн има издадени два криминални романа – Bone in the Throat и Gone Bamboo, издадени съответно през 1995 г. и 1997 г.

Освен кулинарните му книги, негови статии редовно са на страниците на всекидневници и списания, сред които New York Times, Observer, Food Arts и др.

Естествено продължение на завидно популярната му статия „Не яжте, преди да прочетете това“ в The New Yorker е биографичният му роман „Поверително от кухнята“. В него Бурдейн излага на показ паркетни истории от световни ресторанти, както и личната си история. В нея той описва и своите уникални пътешествия, което я прави бестселър по целия свят.

Антъни Бурдейн е роден през 1956 г. След колежа Весар завършва световноизвестния Кулинарен институт на Америка. Работил е в редица луксозни ресторанти – Supper Club, One Fifth Avenue и SullivanTs, Brasserie Les Halles.

Антъни Бурдейн е един от най-платените шеф готвачи в света, според сп. Форбс. Той е и в Топ 10 на най-богатите шеф готвачи за всички времена.

Антъни Бурдейн е от френски произход, а дядо му емигрира в Америка след Втората световна война. Любовта към кулинарията идва още като дете, след като за първи път опитва сурова стрида в Южна Франция, направо от рибарската лодка.

Майка му е домакиня, а баща му – продуцент на изгряващи звезди. Той запознава сина си с Джанис Джоплин.

Антъни БурдейнПокойният готвач започва с дрогата още едва 10-годишен. Животът му е на ръба – пие големи дози алкохол, дори и на работното си място. Въпреки буйния си характер, успява да изгради блестяща кариера.

Самият Бурдейн признава в интервю, че се е разделил с първата си съпруга, защото не спирал да прави безразборен секс. Жени се повторно – през 2007 г., когато сключва брак с състезателката по борба Отавия Буся, от която има една дъщеря.

Едно от най-известните му шоу предавания е „Без задръжки“, в което Антъни готви странни гозби, сред които и препечен ректум от африкански глиган. Бурдейн си спечелва негативна слава с крайните си коментари за вегетарианците и веганите. Говорил е с презрение и за свои колеги, но признава:

„Аз съм най-лошият човек, от когото може да очаквате послание. Лош обект за подражание съм…“

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg