Актрисата За За Габор напусна този свят на 99 години, но ето какво му завеща

0

Почина звездата на Холивуд с унгарски корени За За Габор. Причина за кончината й е сърдечен удар, съобщи нейният 9-ти съпруг – принц Фредерик фон Анхалт. Габор издъхна на 99 години в дома си, заобиколена от семейството и приятелите си. Продукциите „Мулен руж“, „Лили“, „Орсън Уелс“ и „Допир до злото“ дават старт на кариерата на За За Габор през 50-те години на миналия век. Актрисата през целия си живот е говорила със силен акцент английски език и в повечето роли е играла самата себе си. Здравето й се влошило след автомобилен инцидент през 2002-ра година, а 8 години по-късно Габор счупила бедрена кост и преживяла няколко операции.

почина За За ГаборРодената на 6 февруари 1917 г. За За Габор е звездата в над 30 кино продукции.

Краят на филмовата й кариера е с участието й в нискобюджетни продукции като „Кралицата на космоса“ от 1958 г.

Бившата „Мис Унгария“ За За Габор е минавала под венчилото цели 9 пъти – за дипломатът от Турция Бурхан Белдж, магнатът от хотелиерския бизнес Конрад Хилтън (от него е и единствената й дъщеря – Франческа, която умира през 2015 г.), актьорът Джордж Сандърс (след развода той се жени за сестрата на Жа Жа Магда), бизнесменът Хърбърт Хътнър, петролният магнат Джошуа Косдън, дизайнерът на световноизвестната кукла Барби Джак Райън, личният адвокат на звездата Майкъл О’Хара, мексиканецът Фелипе Де Алба (бракът с Де Алба е анулиран, тай като не е бил приключил развод с предишния съпруг О’Хара) и принц Фредерик фон Анхалт.

Нейни са думите по повод отношението й брака: „Да се разведеш, тъй като не обичаш един мъж, е почти толкова глупаво, колкото да се омъжиш за него, защото го обичаш“.

почина За За ГаборЗа За Габор е автор на книгите „Пълният наръчник на За За Габор за мъжете“ и „Как да хванем мъж, как да го задържим и как да се отървем от него“.

В последната серия на тв сериала „Батман“ За За Габор се превъплъщава в злодей, която използва сешоари, за да отмъква ценна информация от човешките мозъци.

Към края на живота си е започнала да се обръща към всеки със „скъпа/скъпи“, тъй като е имала проблем със запомнянето на имената.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg