Трапезата на Сиба: Просто великолепно!

0

Наричат Сиба Мтонгана звездният шеф готвач на Южна Африка. Нейната енергия е заразителна. Само за няколко години кулинарното шоу на абаносовата водеща и кулинар се превърна в хит и се излъчва в 128 страни. Казват, че самата тя притежава „Wow фактор“:

Тайната на Сиба се крие в нетрадиционната подправка, която добавя във всяка гозба.

„Допада ми да приготвям лесни африкански ястия, но пък именно те имат страхотен ефект.“

кухнята на Сиба

Сиба използва продукти, които могат да се открият във всеки магазин или пазар, важно е да са сезонни и местно производство. Любимото ѝ ястие от дете е мфино – задушен лук, спанак с царевично брашно и зелена чушка. Нейното мото в кухнята е: „Пробвам рецептите отново и отново, докато не съм 100% сигурна“, а в живота:  „Давам всичко от себе си, останалото оставям на Господ!“

Напук на южноафриканския си произход, любимите кухни на Сиба са азиатската и френската. Възхищава се на Опра Уинфри и дори иска да ѝ приготви следното меню за брънч: домашно мюсли с кисело мляко и нар, зеленчуци, козе сирене и яйца на очи, а десертът ще бъде бисквити флорентини и мини чийзкейк.

Хляб и сладолед са двете вкусни прегрешения на Сиба, а в кухнята ѝ винаги има следните пет неща: сирене, мляко, чоризо, масло и босилеково песто. Домакините съветва:

„Да готвят на бавен огън. Става по-вкусно. И още – винаги да опитват, докато не се получи перфектното ястие.“

За горещите летни дни и вечери предпочита да се разхлажда с прясно изцеден зелен сок с джинджифил и лимон или сорбе от личи. Вкъщи Сиба обича да приготвя напитки на основата на ройбос като добавя любими вкусове.За любимите хора у дома приготвя основно морска храна.

кухнята на Сиба

Петте най-важни урока в живота на Сиба

===> Заобикаляй се с правилните хора – вдъхновяващи, мотивиращи и подкрепящи твоето житейско пътуване.

===> Слушай майка си, защото тя знае всичко най-добре.

===> Смей се много. Не се вземай насериозно. Животът може да е предизвикателство и лесно може да попаднеш в клопка, ако около теб е хаос.

===> Подготвяй се добре за момента, независимо дали си в кухнята, в дома или в училище.

===> Не всичко в живота е забавно и лесно, но ако работиш здраво, когато ти е трудно, то светлината в тунела ще свети по-ярко, отколкото си очаквал.

Може да гледате вкусните рецепти на Сиба по Food Network от 22.00 ч. всеки четвъртък!

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg