Пол Холивуд: Щастлив съм, че работя това, което обичам

0

Най-известният пекар в Обединеното кралство. Така наричат кулинарния спец Пол Холивуд, който е автор на 6 бестселъра в кулинарията. И друг прякор има водещият на “Градски печива с Пол Холивуд” – скулптурът-готвач! Да, той буквално скулптурира всичко от тесто, което попадне в ръцете му! Причината – баща му го убеждава по време на следването му за скулптор, че е редно да стане част от фамилния хлебарски бизнес. Пол Холивуд е бил главен хлебар в луксозни хотели, сред които Дорчестър, Кливдън и Честър Гросвенър.

Пол Холивуд с нов сезон на кулинарното шоуНад 16 години Пол е запазена марка на редица телевизионни канали. Началото е като ко-водещ по каналите Taste и Carlton Food Network, а годината е 2002-ра! Оценявал е състезатели по кулинарно майсторство в шоутата “Bake Off” и “The Great British Bake Off“.

От 2013 г. във Великобритания Пол Холивуд става водещ на собствено предаване „Рецептите за хляб на Пол Холивуд“ (Paul Hollywood’s Bread).

Нов сезон на друго негово предаване – “Градски печива с Пол Холивуд”, ще се излъчва и по Food Network в България всеки петък от 21.00 ч. Пол ще Ви разкрие строго пазени кулинарни тайни, Ще Ви срещне с най-добрите майстори пекари – от Холивуд до Кейптаун и от Дъблин до Йерусалим. Доверете са на уникалното кулинарно пътешествие, в което си струва да участвате. Ето какво сподели за читателите на delo.bg Пол Холивуд по повод новия сезон на телевизионната си поредица.

Пол, какво е да си световноизвестен?

– Има моменти, в които се щипя, за да осъзная, че не сънувам. Щастлив съм, че работя това, което обичам.

Като дете представял ли си си, че може да стигнеш до Холивуд?

– Не, никога! Удивително е да имаш моя късмет! Не се отказвам в никакъв случай и от най-тежката работа, тъй като знам, че съм роден с късмет.

Открехни завесата за новите серии на „Градски печива с Пол Холивуд“.

– В най-различни градове по света събирахме не само кулинарните им тайни, но и попивахме от културата им. Невероятно беше да обикаляме по местни пекарни – та аз научих изключително много и все нови неща и трикове, а и се заредих с изключителни идеи.

Пол Холивуд с нов сезон на кулинарното шоу

Как се чувстваше в града, с който сте съименници?

– Холивуд! Та този град е страхотен! Имаш чувството, че си участник в някой филм. Навсякъде имаше надписи „Холивуд“. Все едно бях у дома си. Видях Вини Джоунс, а пък Алекс Кингстън влезе в заведение, в което си пиехме сутрешното кафе.

От какво най-много се впечатли в Холивуд?

– Без да му мисля – отношение на хората там към храната и начинът им на живот. А и времето беше фантастично. Слънчево беше, а плажовете бяха пълни. Тук, във Великобритания, когато ти е студено хапваш повечо и като дойде лятото си казваш: “Качил съм няколко килограма, трябва ми диета, за да изглеждам ок на плажа.“ Е, в LA този проблем не съществува. Там хората целогодишно се грижат за перфектната си форма.

Пол Холивуд с нов сезон на кулинарното шоу

Кои са останалите градове, където ще ни отведеш в поредицата си?

– Кейптаун, Дъблин, Йерусалим, Палермо и Сан Франциско. Общо взето – трябваше да се справя с дългите и изтощителни самолетни полети.

Къде приготви най-вкусното ястие?

– В норвежкия град Берген. Там приготвихме чирус – вид изсушена риба треска. Пред очите ми 5 кг риба се стопи до 1 кг, а пък като я пробвах, беше уникална! Наистина бях много приятно впечатлен!

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg