The Prodigy оглавиха UK Top 40 с новия си албум

0

Култовите The Prodigy оглавиха класациите в родината си с дългоочаквания вече шеста година от милиони фенове по света албум. Името му е „The Day Is My Enemy“ и е шестият, достигнал заветното първо място в Обединеното кралство в рамките на четвъртвековната история на британската банда.

Триото от Есекс изгря на световната сцена в зората на 90-те години с превърнали се в истинска класика за меломаните албуми, които съчетаваха техно и дръм енд бейс с хип хоп, хардкор и доза индъстриъл.

The ProdigyМузикални проекти на формацията след 5-годишното им разделяне в периода 1997 г. – 2002 г. също оглавиха британските класации, но нямаха този отзвук на първите им дискове. Според „Гардиън“ обаче, с „The Day is My Enemy“ групата е намерила „гласа си“ отново.

The Prodigy са създадени от Лиън Хаулет през 1990 г. Продали са над 25 милиона копия от албумите си, имат две статуетки „Брит“ и две номинации за „Грами“.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg