Папа Франциск и британската група „Вампирите“ издават албуми с еднакви имена в един и същи ден

0

За първи път в историята на католицизма папа издава музикален албум! Не, това не е шега! Папа Франциск ще приобщава християнския свят и ще достигне до всички миряни не само с проповеди, но и с мелодия. Името на албума ще бъде „Wake Up“. Датата на неговото пускане на пазара ще бъде 27 ноември.

Папа Франциск, музикален албум, The Vamps

обложката на дебютния музикален албум на Папа Франциск

Парадоксално или не, в същия ден една от набиращите скорост британски поп групи, нарекли себе си „Вампирите“ (The Vamps) ще щурмуват класациите на Острова с нов албум, който носи същото име като това на понтифа – „Wake Up“ и ще види бял свят… на същия 27 ноември!

„Забавно е – страхотно и смешно, но ние нистина не сме и предполагали, че ще правим промоция на новия ни албум в един ден с Главата на Римокатолическата църква! Това е просто невероятно! Развълнувани сме много и за нас това е чест“,

заяви китаристът на младата бой банда Джеймс. 21-годишният музикант добави, че ще бъде „страхотно“ заедно с Папа Франциск да изпълнят заедно нещо във Ватикана.

The Vamps, албум Wake up, папа Франциск

The Vamps

Това ще бъде вторият самостоятелен студиен диск на „The Vamps“. Групата е била подгряваща по време на турнета на тийн любимки като Селена Гомес и Тейлър Суифт. Първият сингъл от новата тава на прогресиращите млади музиканти ще носи същото име като албума, но ще предшества излизането на тавата – още на 2 октомври.

Изненада за целия християнски свят е новият метод на Светия отец да достигне до повече и повече вярващи. Пилотният сингъл от  албума „Wake Up“, който съдържа проповеди на различни езици на музикален фон, папа Франциск вече пусна в сайта на сп. „Ролинг стоун“. Композицията, която представлява речитатив с мелодия се нарича „Wake Up! Go! Go! Forward!“. Чуйте и Вие първия папски музикален хит! Песента „Por que sufren los ninos?“ („Защо страдат децата?“) съдържа фрагменти от речта на папа Франциск във филипинския Университет на свети Тома, а също католическия химн Jesu Dulcis Memoria в изпълнение на италианската певица Анна Тосато. 

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg