Grazie, Ерос Рамацоти! Grazie di esistere!

0

Най-продаваният изпълнител на всички времена в Италия направи най-незабравимия подарък на всички български почитатели на качествената музика в началото на есента. Преди да взриви българската публика, Ерос се е подкрепи с изтънчен кетъринг, подготвен за него специално от chef Марко Лукиари.

Ерос Рамацоти, концерт, кетъринг, Марко Лукиари,

Марко Лукиари

За delo.bg прословутият майстор-кулинар сподели, че сам е избрал менюто, тъй като големият италиански артист не е имал никакви претенции. В платата, които виждате и Вие на снимката по-долу има деликатесни хапки в следните комбинации – маринована сьомга с кирш от картофи, маслини асколане (пълнени с телешко и панирани), както и брезаола с крем от сирена и лимон.

Ерос Рамацоти, концерт, кетъринг, Марко Лукиари,

кетъринга на Ерос Рамацоти, дело на chef Марко Лукиари

След като е опитал от тези фини хапки, попидолът на няколко поколения – Ерос Рамацоти представи пред зажаднялата за качествен sound and lyrics родна публика в зала Арена Армеец най-нежните си вечни любовни песни. Заряд, настроение и нестихващи емоции – това подари на всички свои почитатели от България – някои, дошли да чуят песните на Ерос от детството си, а други да се насладят на новите му композиции от албума „Perfetto„, дал името на европейското му турне.

Ерос Рамацоти, концерт, София, 2015

Италианският повелител на мелодията и романтичния текст излезе на сцената в перфектна форма точно в 8 вечерта. След като поздрави с усмивка пълната зала, хиляди запяха с него още от първата песен и така – с много заряд шоуто продължи в следващите 120 минути.

Освен песни от албума „Perfetto“ възторжените фенове на шлагерния италианец чуха и част от неговите най-големи хитове, сред тях и дуетите му с Анастейша и Шер – „I belong to you“ и „Piu che pou„, изпълнени с една от неговите бек вокалистки. Специален подарък за българските му почитатели беше изпълнението на „Tra vent’anni„, която Ерос Рамацоти представи сам, свирейки на пиано. На част от останалите песни той импровизираше, а на други се включваше с китара, но не пропускаше да каже на чист български „Благодаря“ след всяка композиция.

Ерос Рамацоти, концерт, София, 2015

Невиждани светлинни ефекти, завеси, които непрекъснато се движеха и мултимедия на голям екран допълваха ефектното шоу. Ерос не щадеше своя безупречен глас и без умора поднасяше италианското си обаяние песен след песен. Популярният музикант не пропусна да се снима с хора от публиката и дори дари с целувка малко момиченце.

Финалът беше повече от вълнуващ – наскоро станалият баща на син Ерос Рамацоти се скри зад сцената и от там изпълни „Musica e„, веднага след това се върна пред обезумелите от възторг меломани за пулсиращата „Fuoco Nel Fuoco„, о сбогуването беше дълго с „Piu Bella Cosa„. До следващия концерт в Българи и с думите „grazie di esistere“ – „благодаря Ви, че съществувате“. Grazie, Ерос Рамацоти!

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg