Носителят на оперен Оскар 2016 Карло Коломбара пее във Варна „Атила“ от Верди

0

На 19 август, от 21.00 ч. на сцената на летния театър във Варна ще оживее операта „Атила“ на Джузепе Верди. Зрителите в морската ни столица ще се насладят за първи път след 10 години на класическото произведение на прочутия италиански композитор.

Публиката ще се наслади на гласовете на истински звезди на оперното изкуство, които имат световна слава и кариера.

Прочутият световноизвестен бас Карло Коломбара (на заглавната снимка) ще се превъплъти в ролята на Атила, която е една от коронните му роли.

Карло Коломбара като Атила„Ролята на Атила е знакова за гласове като моя, заедно с ролите на Филип Втори в „Дон Карлос“ от Верди, Борис Годунов в едноименната опера на Мусоргски, Мефистофел във „Фауст“ от Гуно и Мефистофел в „Мефистофел“ от Бойто. Дебютът ми като Атила беше преди 21 години в Sferisferio Theater в Мачерата, под диригентството на Паоло Кариняни. Атила съм пял след това в Санкт Гален, Женева, Виена, Катания, а в началото на тази година и италианския град Модена под диригентството на Алдо Сизилло. Диск от този спектакъл се очаква на музикалния пазар догодина“ –

споделя Карло Коломбара.

През 2016-та той беше удостоен с приза „Oscar della Lirica“ (оперен Оскар). Наградите бяха връчени на пищна церемония в Китай.

Партньор на сцената на Карло Коломбара ще бъде прочутият български баритон Владимир Стоянов, който ще се превъплъти в ролята на Ецио. Стоянов в момента триумфира по най-престижните световни оперни сцени. Участието му в „Атила“ на Верди е теговият дебют на варненска сцена.

На примата на Варненската опера Линка Стоянова е поверена партията на Одабела. Жителите и гостите на Варна ще могат да се насладят и на гласовете на Христо Ганевски, Бойко Цветанов и Людмил Петров. Диригент ще бъде италианецът Алдо Сизилло, а постановката е дело насърбинът Деян Миладинович.

Спектакълът, който е копродукция на Националната драма и опера в Белград и Държавната опера във Варна, е проект на Балканска оперна мрежа.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg