Българските дизайнери – на заслужено европейско ниво!

0

Първото впечатление, когато човек влезе в залата на SFW е усещане за призрачност и нереалност. Меката светлина в синьо грабва сетивата и те обгръща в комфорта на онова особено душевно състояние, наречено трепетно очакване да се случи нещо красиво и вълнуващо. Сцената е оформена модернистично, но те препраща в детството с целия този набор от цветя и пролетни нюанси. Огромните екрани, перфектното озвучаване и изпипано до детайли осветление правят подиума същински мизансцен,  на който предстои да се изиграе бляскав пърформанс. Няма как да е другояче. Модата отдавна не е само дефиле. Модата е пърформанс.

В подобна атмосфера веднага забравяш за мрачна и дъждовна София и се потапяш във вихъра на творческите полети на дизайнерите. Втората вечер на Седмица на модата е посветена на българските модни марки и както се разбира от представянето, това е съвсем заслужено. Вечната Жени Живкова с нейната прелестна класика в дизайна постави високо летвата още при самото откриване на вечерта. Симона Каканакова за „Desizo Monni Milano” и „EDGE by Daniel” с техните виждания в мъжкото облекло, „Banderol” – съчетаващи официалните тоалети със сценични костюми, балеринките от „Princeska”, провокативната и емблематична „Djofra Fashion”, декорираните с камъни предложения на „Christine Fashion”  – един букет от български творци, достойни да триумфират и на международни сцени.

Дебютиралата на миналото издание на SFW модна къща „CHARA Unique” отново изрази своите артистични вдъхновения в една смела колекция, а романтичната Миглена Каканашева от „MEGZ” повтори успеха на кукленския си спектакъл от церемонията на Златна игла 2016. Пърформансът на „Nikole Collection” –  дефилиращи модели с чорапи върху главите, даде сигурна заявка за съвременното мислене на родните дизайнери и тяхната неоспорима адекватност спрямо световните течения.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg