„Анжел Вагенщайн на 95: Изкуството е оръжие“ с премиера в София

0

Едно много специално събитие предстои да премине в рамките на фестивала CineLibri 2017 – 95-годишнината на именития филмов сценарист, режисьор и писател Анжел Вагенщайн. Поводът ще бъде отбелязан с американската продукция за живота му

„Анжел Вагенщайн на 95: Изкуството е оръжие“.

Филмът ще се прожектира на 17-ти от 18:00 часа в Дом на киното в присъствието на самия Анжел Вагенщайн. Гост на прожекцията ще бъде още и режисьорката на лентата Андреа Саймън, известна със своите интелектуално провокативни творби.

Анжел Вагенщайн е творец, чиито произведения и филмови сценарии, парадоксално и симптоматично, са по-известни по света, отколкото в родината му. Българската публика ще може да види нещо изключително в „Изкуството е оръжие“ – нарисуван за час и половина портрет на една голяма личност, чиято биография се простира в три преломни исторически епохи. 52 филма, 4 романа, 1000 страници „драскулки“ – 94-те години на Анжел Вагенщайн са турбулентни, наситени със събития и научени уроци.

Творчеството му е заслужило международно признание и десетки награди, както за литературните му произведения, така и в сферата на киното. И чрез киносценариите си, и чрез книгите си Вагенщайн не просто разказва истории – той заявява позиции.

Филмът е отличен с наградата на публиката от Фестивала на югоизточноевропейския филм в Лос Анджелис.

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg