Само в delo.bg: Хаос с полети на Wizz Air от Летище София

0

Отново организационни проблеми на Wizz Air доведоха до хаос и напрежение на летище София. Пътниците на нискотарифната авиокомпания, пътуващи до Милано Бергамо, стоят на летище София без ясна информация кога точно ще излети самолетът на авиокомпанията за италианския град.

Полетът на авиокомпания Wizz Air до Бергамо, който трябваше да замине в 14:10 ч. се отлага за пореден път.

Първоначално на пътниците е съобщено, че самолетът за Милано ще излети в 17:40 ч., но полетът отново е отложен с очаквано време на заминаване 19:35 ч. Това сочи и информацията от мобилното приложение на компанията:

Wizz Air - Milno Bergamo - 08.08.2016

Часът за заминаване до Бергамо е променен за трети път –  19.00, а от приложението се вижда още, че закъснява и полетът до Барселона, обявен за 19:15 ч., с очаквано време на заминаване 21:45 ч., както и този за Копенхаген, който ще излети в 20:20 ч., вместо 19:15 ч.

Част от пасажерите до Милано са преминали граничен контрол малко след 12:00 ч. и са принудени да чакат на изходите на летището вече 5 часа без ясни причини за закъснението на полета.

Разнопосочна е информацията, която получават пътниците – от това, че няма персонал, който да извърши полета, до това, че има проблем с машината на авоиокомпанията.

Екипът на delo.bg се свърза с Летище София, от където ни съобщиха, че причина за отлагането на полета е, че няма самолет на авиокомпанията, който да го осъществи. От летищна информация посъветваха всички пътници да си търсят правата. От там не изключиха възможността полетът да се отложи за утре, 09.08.2016 г.

Скандалите и разправиите в залата за заминаващи не престават. Пътници, чакащи своя полет до Бергамо на нискотарифния превозвач също заявиха, че са получили информация, според която няма екипаж, който да осъществи дестинацията.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg