Тихомир Митов: Жена припадна до мен по време на първия ми полет със самолет

0

24-годишният Тихомир Митов е роден в Ботевград, но живее в София. Популярността му като млад изпълнител набира скорост след участието му в „Гласът на България“ преди няколко години, където стига до финалите. Наскоро Тихомир записа съвместна песен с квартет „Славей“. Композицията е по музика на Александър Кипров и текст на Цвети Милева.

„Песента трябваше да е бърза, динамична, но в деня на записа ми казаха, че ще бъде балада и то с нов текст. Щом го видях, категорично отказах да го изпея“ –

спомня си Тихомир.

Тихомир Митов

Народните мотиви в песента „Аз съм тук“ са пресъздадени изцяло от квартет „Славей“. Любопитното е, че народните певици са написали текста на тяхната част на едно билетче от градския транспорт.

Тихомир Митов

Докато са го съчинявали, са пътували за участие, а е трябвало бързо да са готови с текста и музиката. Очаква се скоро да заснемат и видеоклип към песента, чийто текст Тихомир приема като твърде личен.

Тихомир Митов„Темата са осиновяването ми беше болна дълго време и затова отказвах в началото да изпея този текст. Това, което знам от осиновителите си е, че след раждането ми съм бил изхвърлен в плик на улицата. Биологичната ми майка, която наскоро открих във Фейсбук, твърди, че е подписала смъртен акт при раждането ми. Изобщо много заплетена история… Преди да се навия да запиша песента ми трябваха няколко дни, докато осъзная че няма нищо страшно и че трябва да покажа, че осиновяването като акт не е нещо срамно, напротив“ –

споделя още талантливият Тихомир Митов. Той е научил за това, че е осиновен от съседка на осиновителите му, когато е бил едва на 7 години.

Поп изпълнителят прие поканата на екипа ни да се включи в рубриката ПЪРВИ ПОЛЕТ, в която популярни и обичани българи споделят за най-вълнуващите си преживявания високо в небето. Специално за читателите на delo.bg Тихомир Митов сподели шокиращата история от първия си полет със самолет до далечен Тайланд.

Първият ми полет? Никога няма да го забравя! Беше на 8 ноември 2016 г. Това пътуване беше истинско приключение за нервите и психиката ми. Обикновено се придвижвам с кола, защото това е най-сигурното пътуване, за мен, но

до Тайланд ми се наложи да преодолея фобията си от високо и се качих на самолет за първи път в живота ми.

Тихомир Митов

Въпреки че с качването на борда поръчах на стюардесите едно голямо уиски за кураж, това не ми помогна да преодолея страха си. Аз съм от тези пътници, които губят ума и дума и гледат в една точка в очакване всичко да свърши, но не предполагах какво ми предстои тепърва високо в небето.

Самолетът на Катарските авиолинии започна да се издига, а аз нямах търпение да вечерям, защото в бързината да не изпусна полета бях пропуснал да хапна. Направи ми впечатление, че в отляво до мен седи възрастна дама, но бях твърде притеснен, за да си отделям вниманието и погледа от илюминатора.

След като достигнахме нужната височина, стюардесите минаха с храната между седалките. Взех си нещо за хапване и докато вечерях, почувствах някаква нередност с жената до мен. Обърнах се и какво да видя –

възрастната дама, която стоеше до мен, просто бе застинала на мястото си. Най-страшното беше, че беше и посиняла.

Тихомир МитовЗапочнах да се оглеждам и да търся помощ, при което тя все едно усети какво ще правя, изсумтя силно и отново дойде в съзнание. Дамата продължи да се храни, все едно нищо не бе станало.

Наложи ми се 6 часа до Тайланд да водя разговори с нея, само за да не замръзне отново до мен. Тя ми разказа, че отива при дъщеря си, която живее в Тайланд. Там прекарва зимата с нея, а после се връща обратно в София за лятото.

Много научих за тази жена по време на дългия полет. Оказа се, че е била вокалистка в хор и като ученичка много ѝ харесвала народната музика. Аз споделих с нея, че с това се занимавам. Дори ѝ пуснах моя песен, обсъждахме я, а после тя започна да разсъждава за изоставените деца, за държавата като цяло. Положението у нас накарало дъщеря ѝ да емигрира, защото

в България всичко било наопаки и нямало вариант да се оправят нещата.

Тази дама беше около 70-годишна, летеше сама и дори сменяше по няколко полета в посока, справяше се с всичко без проблем.

Възрастната жена ангажира напълно вниманието ми, за да следя дали няма да припадне отново и почти не усетих кога стигнахме до Тайланд.

След първия ми полет не смея да се кача повече на самолет, този спомен ми се е запечатал в съзнанието доста силно. На връщане помолих да сменят мястото ми в пътническия салон – по възможност да седя най-отзад и да няма хора около мен.

Още любопитни самолетни преживявания на други обичани и популярни българи, може да прочетете в рубриката ни ПЪРВИ ПОЛЕТ.

Евтини самолетни билети ще откриете в промоционалните предложения на Check.bg ®

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg