Богдана Карадочева: Летя със страх, но има тръпка

0

Богдана Карадочева-Димитрова започва кариерата си още на 14-годишна възраст. През 1965 година става солистка на „Студио 5“. Печели Голямата награда на Златния Орфей през 1969 година. През 1970-те години пее с известни изпълнители като Салваторе Адамо, Жилбер Беко, Клиф Ричард, Шарл Азнавур и Джозефин Бейкър. Гастролира в много страни по света. През 1980-те записва десетки хитове заедно със съпруга си Стефан Димитров, прави незабравими дуети и с Васил Найденов. След 1999 е и телевизионна водеща на „Почти полунощ е…“ по Нова телевизия отново с Васил Найденов. Най-известните й песни са „Дано“, „Остаряваме бавно“, „Иване, Иване“, „Нова година“.

Богдана КарадочеваГоспожо Карадочева, кога беше първият Ви полет със самолет?

– Честно казано не си спомням кога беше първия ми полет. Предполагам е било много, много отдавна. Аз съм от тези, които се страхуват да летят със самолет.

Кой е полетът, който няма да забравите никога?

– Имала съм няколко пъти инциденти. Единият път беше докато кацахме от Куба в Маракеш. Тогава не можеше да се отвори колесника и ни пратиха на друго летище, което не беше осветено, беше за селскостопански полети. Когато кацнахме в малкото летище, пилотите и стюардесите плачеха и ни прегръщаха. Веднъж в СССР докато летяхме се получи заледяване на двигателите, които започнаха да форсират. Беше страшно. Въпреки всичко

самолетът е най-бързото и най-сигурното средство, така че със страх летя, но летя.

Иначе, когато компанията е приятна и с нашите пилоти и стюардеси, които са много добри и усмихнати е страхотно.

Богдана КарадочеваКоя дестинация бихте искали да покорите със самолет?

– Не обичам далечните дестинации. Имам приятел, който живее в Мексико и ни кани на гости, дори ни моли да заминем. Иначе любимата ми дестинация е София – Париж.

Колко пъти сте летели до френската столица?

– Много, много пъти. Това е любимото ми място.

Въпреки страха си продължавате да летите.

– Със страх летя, няма начин. Не знам откъде се появи този страх, но поне има тръпка.

Още любопитни самолетни преживявания на други обичани и популярни българи, може да прочетете в рубриката ни ПЪРВИ ПОЛЕТ.

Евтини самолетни билети ще откриете в промоционалните предложения на Check.bg ®

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg