Албена Александрова: Хубаво е да летиш нависоко

0

Албена Александрова – моден дизайнер, основател на първата къща за висша мода в България „Рошавата гарга“, трикратен носител на „Златна игла“ на Академията за мода, собственик на Cafe Society by AlbenaAlexander

Първият полет? Хм, любима тема! Самолетите са моята страст! Като една истинска “гарга” полетът ми е висок! Колкото по-високо, толкова по-добре се чувствам. Така беше и при първия ми полет.

Албена АлександроваБях много малка. Но интересно, спомням си цялата емоция около полета. Много обичам и досега да ми мирише на “аерогара”! Особено ми е трепетно! Аз съм много авантюристична натура. Вълнувам се от срещата с новото място, интригуват ме интересните хора и неочакваните ситуации. Когато бях ученичка, често след училище се качвах на автобуса и отивах на аерогарата. Там имаше място за изпращачи. Аз се качвах и наблюдавах с часове всеки излитащ самолет и си мислех: „Накъде ли отлитат тези хора, какво ли им предстои там, интересно ли е там където отиват?“ Изпитвах истинско удоволствие от този момент.

Бях на 5, когато моите родители щяха да ме водят на море. Но тъй като в онези години да се уредиш с хотел на Златните беше постижение, майка ми заминава 2 дни преди мен и баща ми. Той тръгва да я изпраща, а мое величество тича след него по улицата и вика:

Албена Александрова“Забравихте ме… искам с вас на море.. искам и аз в самолета!”

След като ги настигам, сядам върху куфара и не желая да слизам от там. Баща ми се опитва да ми обясни, че утре е нашето самолетче за морето, а сега само мама пътува и ще ни чака там. Но, не му се получава. Детето си иска своето. Тогава той, знаейки моите модни увлечения от малка, ми казва: “Ти къде си тръгнала без шапка на море?”. Е, тук успя. Аз хуквам обратно по улицата да си търся шапката.

Ех, тази мода!!! От тогава се е зашегувала с мен 🙂 Междувременно нашите изчезват към аерогарата. А аз, разочарована от лъжата, изпадам в истеричен плач. Тук се намесва баба ми, която ме е успокоявала часове наред след тази случка и за мое удоволствие баща ми си получава заслуженото от нея.

Защо ви разказвам тази история? Защото това е истинският ми спомен от първия полет! На другия ден баща ми и аз потеглихме към аерогарата и към така мечтаното море на Златните! Бях толкова щастлива, че съм в небесата! Изпитвах истинско удоволствие от самото излитане!

И до ден днешен най-голямата ми емоция е излитането на самолета! Хубаво е да летиш нависоко! Макар че, всичките ми приятели – пилоти и стюардеси, казват, че кацанията трябва да са равни на излитанията.

Е, така е, да си го пожелаем! За да летим по-често и да опознаваме красивите кътчета на планетата!

Още любопитни самолетни преживявания на други обичани и популярни българи, може да прочетете в рубриката ни ПЪРВИ ПОЛЕТ.

Евтини самолетни билети ще откриете в промоционалните предложения на Check.bg ®

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!



Коментирай в Delo.bg