Албена Александрова: Хубаво е да летиш нависоко

0

Албена Александрова – „Рошавата гарга“ – моден дизайнер

Първият полет? Хм, любима тема! Самолетите са моята страст! Като една истинска “гарга” полетът ми е висок! Колкото по-високо, толкова по-добре се чувствам. Така беше и при първия ми полет.

Албена АлександроваБях много малка. Но интересно, спомням си цялата емоция около полета. Много обичам и досега да ми мирише на “аерогара”! Особено ми е трепетно! Аз съм много авантюристична натура. Вълнувам се от срещата с новото място, интригуват ме интересните хора и неочакваните ситуации. Когато бях ученичка, често след училище се качвах на автобуса и отивах на аерогарата. Там имаше място за изпращачи. Аз се качвах и наблюдавах с часове всеки излитащ самолет и си мислех: „На къде ли отлитат тези хора, какво ли им предстои там, интересно ли е там където отиват?“ Изпитвах истинско удоволствие от този момент.

Бях на 5, когато моите родители щяха да ме водят на море. Но тъй като в онези години да се уредиш с хотел на Златните беше постижение, майка ми заминава 2 дни преди мен и баща ми. Той тръгва да я изпраща, а мое Величество тича след него по улицата и вика:

Албена Александрова“Забравихте ме… искам с вас на море.. искам и аз в самолета!”

След като ги настигам, сядам върху куфара и не желая да слизам от там. Баща ми се опитва да ми обясни, че утре е нашето самолетче за морето, а сега само мама пътува и ще ни чака там. Но, не му се получава. Детето си иска своето. Тогава той, знаейки моите модни увлечения от малка, ми казва: “Ти къде си тръгнала без шапка на море?”. Е, тук успя. Аз хуквам обратно по улицата да си търся шапката.

Ех, тази мода!!! От тогава се е зашегувала с мен:)) Междувременно нашите изчезват към аерогарата. А аз, разочарована от лъжата изпадам в истеричен плач. Тук се намесва баба ми, която ме е успокоявала часове наред след тази случка и за мое удоволствие баща ми си получава заслуженото от нея.

Защо ви разказвам тази история? Защото това е истинският ми спомен от първия полет! На другия ден баща ми и аз потеглихме към Аерогарата и към така мечтаното море на Златните! Бях толкова щастлива, че съм в небесата! Изпитвах истинско удоволствие от самото излитане!

Албена АлександроваИ до ден днешен най-голямата ми емоция е излитането на самолета! Хубаво е да летиш нависоко! Макар че, всичките ми приятели – пилоти и стюардеси, казват, че кацанията трябва да са равни на излитанията.

Е, така е, да си го пожелаем! За да летим по-често и да опознаваме красивите кътчета на планетата!

Още любопитни самолетни преживявания на други обичани и популярни българи, може да прочетете в рубриката ни ПЪРВИ ПОЛЕТ.

Евтини самолетни билети ще откриете в промоционалните предложения на Check.bg ®

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg