Дара Екимова: Първият ми полет бе като вечност

0

Дара Екимова е новата музикална сензация у нас. Младата поп изпълнителка е достоен наследник по талант на своя баща Дими от „Сленг“ и по харизматичност на майка си Ива Екимова. Чудесен летен дебют направи 15-годишната красавица с песента „Луд ли си”. Тя вече е в радио ефира, предстои и заснемането на видеоклип към нея. 

Дара Екимова пее от 5 годишна. През годините тя работи с музиканта и изпълнител Георги Симеонов – JJ, като част от неговия „Нов музикален център”, а днес неин вокален педагог е Искра Милкова – професионалистът, който развива вокално множество изпълнители, сред които и звездите от XFactor. Специално за читателите на delo.bg Дара Екимова сподели спомените си от своя първи съзнателен полет със самолет и емоциите, които е преживяла във въздуха до Ливърпул.

Мама ми е разказвала, че малко преди да се появя на бял свят, тя и баща ми са пътували към Лимасол. Ако може да се каже, че това за мен е самолетен полет. Значи го броим за пръв. 🙂 По-късно много пъти съм чувала, че

за да преодолееш страха си, трябва да се изправиш срещу него.

Дара Екимова

фотограф: Йордан Симеонов

Не исках да се изправям срещу страха си, но ми се наложи преди 4 години. Трябваше да замина за Ливърпул, където щях да прекарам една седмица на лагер в ливърпулския институт за изкуства – LIPA. Мисълта за полета ме плашеше, а високото ме плашеше още повече. Уви, нямах избор.

Този полет със самолет не беше толкова неприятен, колкото очаквах да бъде. Може би всичко беше в главата ми, най-вече. Бяхме три деца и двама възрастни. Чакахме реда си, за да се качим на автобусчето, което те кара до самолета. След известно време се настанихме на борда и всичко беше наред. Засега.

Стюардесите започнаха инструкцията си и никой не ги слушаше. На мен ми беше интересно – все пак се качвам за пръв път на самолет. Приключиха бързо и се подготвихме за излитане. Разказвали са ми, че трябва да изравняваш налягането в ушите си, за да не те болят, но явно аз не успях да го направя и болката беше непоносима. До ден днешен по време всеки полет е така, а когато сляза от самолета, не чувам нищо. Леко отклонение, но да продължим!

Дара Екимова и нейният първи полетСложих си слушалките, защото ми беше изключително скучно, а не исках да гледам през прозорчето, все пак беше прекалено високо и страшно. Нямах търпение да кацнем, този полет ми се стори като цяла вечност. Мислех си ту за болката в ушите, ту за високото и изключих ума си за малко. Когато го включих отново, чух, че кацаме. Най-накрая! Тръгнахме да слизаме и никога не се бях чувствала толкова благодарна, че мога да дишам чист въздух и да съм на място, от което не можеш да паднеш.

По-късно с мама пътувахме към един от най-романтичните гръцки острови – Скиатос, там, където е сниман мюзикълът „Mamma Mia“, с участието на Мерил Стрийп. Преживяването беше страхотно, но сменихме два полета. Един до Атина и вътрешен до самия остров. Все още не бях преодоляла страха от летене, както и от високо. Истината е, че бях много по-спокойна, защото бяхме заедно с мама. Щастлива и спокойна съм, когато тя е с мен и ме подкрепя във всичко! 🙂

Още любопитни самолетни преживявания на други обичани и популярни българи, може да прочетете в рубриката ни ПЪРВИ ПОЛЕТ.

Евтини самолетни билети ще откриете в промоционалните предложения на Check.bg ®

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg