Никол Станкулова: По време на полет се отдавам на мислите си

0

Никол Станкулова е водещ на прогнозата за времето по Нова телевизия и е едно от най-красивите лица на българския телевизионен ефир. Чаровната водеща Никол Станкулова отдели от времето си по приготвяне на празничната трапеза, за да сподели за читателите на delo.bg за своя вълнуващ първи полет със самолет.

Първият ми полет беше преди много години като дете до Германия. Звучеше ми много вълнуващо – да се качиш на самолет! А и тогава не много от моите приятели имаха този опит. Проблемът дойде, когато моментът да се кача на борда наближи… обзе ме необяснима паника.

Никол СтанкуловаТрябваше да пътувам сама и първоначално се притеснявах повече за цялата логистика. Не знаех къде, кои табели да гледам, в каква посока да се движа, следвах хаотично хората към техните гейтове. Бях се подготвила психически, че най-вероятно ще се загубя още преди полета и няма да имам повод за други притеснения, защото така или иначе ще го изпусна… За лош късмет обаче (така си мислех тогава), успях да се кача в пътническия салон! Кой като мен!

Тогава започнаха новите ми вълнения – дали въобще ще оцелеем всички на борда – ако ли не, така е било писано (винаги спазвам това правило)! Когато пътувах за първи път на самолет всичко ми правеше впечатление! Всичко ми звучеше необичайно – все пак до този момент бях гледала във филм как двама души си говорят спокойно, на пълна тишина докато пътуват…

Никол СтанкуловаКогато запалиха двигателя, бях убедена, че щом е толкова шумен – това е знак, че до 20 минути сме паднали и просто се чудех защо след като пилотът също го е чул, изобщо е започнал излитането…

Разбира се, голяма драма беше, че семейството ми го нямаше с мен на борда и не можех да споделя всичко с тях – и най вече това, че според мен прозорците не са добре монтирани и всеки момент ще има разхерметизация.

За щастие нямаше турбуленция, защото в противен случай, може би щях да съм извадила кослородната маска, тъй като внимателно слушах упътването на стюардесата.

Никол СтанкуловаПрез цялото време държах един черен хартиен джоб, в който стисках билета и чак в края на полета забелязах, че мастилото се е разтворило по пръстите и целите ми ръце са черни.

Полетът, разбира се мина успешно и безпроблемно, а днес сама се смея на паниката ми от тогава.

Вече летя често, а полетите са мястото, където си почивам, телефонът ми е изключен и мога да се отдам на мислите си!

Още любопитни самолетни преживявания на други обичани и популярни българи, може да прочетете в рубриката ни ПЪРВИ ПОЛЕТ.

Евтини самолетни билети ще откриете в промоционалните предложения на Check.bg ®

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg