Митко Кърнев, D2: Няма нищо по-добро от скучното въздухоплаване

0

Митко Кърнев – идеологът на D2, който е част и от сборната формация „Легендите„, е поредният популярен роден артист, който споделя за ДЕЛО случки и впечатления от самолетните си полети.

Митко Кърнев, D2

За първия ми полет трябва да се върна доста години назад – беше в самия край на 70-те – 1978 или 1979-та.

Митко Кърнев

Митко Кърнев на 5 г.

Аз, тогава на 5, полетях с ИЛ-18 по дестинация от вътрешните линии на НРБ. Какво си спомням, обаче. Самолетът се засили да излита, но явно единият двигател отказа в този момент. Машината, за щастие спря, не излетя. Свалиха ни всички, чакахме търпеливо на аерогарата. Няколко часа по-късно пак ни качиха на борда и тогава вече излетяхме благополучно, след като бяха отстранили аварията. Толкова силно ми се е запечатал в съзнанието този момент, особено и след като баща ми години по-късно ми го припомни. Тогава – едно малко момче, нищо притеснително не съм усетил да е имало, но след разказа на татко разбрах, че е можело да стане и най-лошото.

Полетите ми, за щастие до този момент минават по-скоро скучно и се надявам така и да продължат. Не съм имал каквито и да било инциденти нито с техническата изправност на самолетите, с които съм летял, нито на борда с пътници или кабинен екипаж. Мисля си, че няма нищо по-добро от скучното въздухоплаване и – да чукна на дърво, досега така е било.

Митко Кърнев

Първият и засега единственият ми презокеански полет беше през 2006 година. С D2 летяхме до Лос Анджелис за записите на предстоящия ни тогава албум. Летяхме от тук до Мюнхен и след това до West Coast. Разликата е в размера на самия самолет – презокеанския е изключително голям, внушителен дори. Но, може би интересно е това, че на мен като заклет пушач ми предстояха 12-13 часа, в които дори електронна цигара е забранена високо в небето. Когато обаче, се настроиш психически на този режим предварително, не е трудно да издържиш. Другото любопитно е, че храната в големия самолет е по-вкусна.

Още любопитни самолетни преживявания на други обичани и популярни българи, може да прочетете в рубриката ни ПЪРВИ ПОЛЕТ.

Евтини самолетни билети ще откриете в промоционалните предложения на Check.bg ®

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg