Лидия Михова: След филмова поредица, която дублирах, казах: „Довиждане, небе!“

0

Тя е кадифеният глас от радиото и телевизията. По-често сте я чували, отколкото сте я виждали на малкия екран. Лидия Михова има неподвластен на времето глас, който излъчва очарование, спокойствие и доверие. Неповторимият ѝ глас помнят няколко поколения българи още от Националното радио, а после и по телевизията, където и до днес дублира редица филми и озвучава реклами. Знаехте ли, че Лидия Михова е гласът на леля Мария от рекламата на позната марка прах за пране?

Лидия МиховаСилна и борбена, не само защото е родена на паметната дата 2 юни, но и защото е здраво стъпила на земята и достойно върви по пътя на доблестта и красотата, устоявайки със силата и магнетизма на гласа си зад микрофона и с цялото свое присъствие. Лидия Михова прие поканата на екипа на delo.bg да стане част от звездната колекция българи, споделящи впечатления от полетите си със самолет. Насладете се и Вие на краткия, но изчерпателен сюжет от нейното първото летене до морето и последното ѝ, завършило с глътка коняк на борда на самолет до Франкфурт.

Пътувах до морето със самолет от мъничка. Те и самолетите бяха мънички и подскачаха, но нямах страх. После запях като славейче и ме взеха в Детския радиохор. Тръгнахме по турнета до близки и далечни страни. Летенето беше неотменна част от пътуванията, доставяше ми удоволствие, а за страх и дума не можеше да става.

Десетина часа беше пътуването до Япония, с уникални гледки на деня и нощта – летяхме на изток, към изгрева.

Пораснах, певица не станах, но използвах гласа си – дар от Бога и гените на мама и татко, в Националното радио и озвучаването на филми.

Лидия МиховаПървата поредица, която дублирах за Нешънъл Джиографик беше „Разследване на самолетни катастрофи“. Научих много за техническите и човешките грешки и… довиждане, небе!

Ще те гледам отдолу, на твърдо и сигурно! Един-единствен път летях след това до Франкфурт. Стюардесата забеляза побелялото ми лице, покани ме при тях, пих коняк и кацнах жива! Е, трябва ли да се алкохолизирам, за да пътувам със самолет?! 🙂

Още любопитни самолетни преживявания на други обичани и популярни българи, може да прочетете в рубриката ни ПЪРВИ ПОЛЕТ.

Евтини самолетни билети ще откриете в промоционалните предложения на Check.bg ®

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg