Надвиване на есенната меланхолия

0

Когато сивите облаци на небето са надвиснали над нас, когато есенният дъжд потиска нашето щастие и не виждаме светлинката на прокрадващите се иззад намусените облаци така жадувани слънчеви лъчи, тогава в света и ежедневието ни сивотата на делника ни става постоянен спътник. Разбира се, всички още помним лятото! Още само преди някакви си 30-на дни се излежавахме блажено, заслужили своите дългоочаквани отпуски, под лятното жарко слънце.

esenna melanholiaНо винаги е имало хора, които се оплакват от жегата, дори когато такава изобщо няма. Но пък и винаги ще има хора, които ще се оплакват от студа, който за тези, предните, е истински празник за телата. Хора и хора, природата не може да угоди на всички, както и климатиците. Все ще има протестиращи, които защитават здравето си. Признавам си, сред тях съм и аз! Но съм убедена, че и Вие сте в едната от двете групи, които се бият дали да е включен климатикът, на колко градуса да е включен, накъде да сочи струята въздух. Изобщо тема, която никога не свършва, която нонстоп е на дневен ред според сезоните и според индивидуалните характеристики на всички засегнати.

Но за тези, които все още усещат ласката на слънцето по тялото си, които все още помнят с умиление шума от морските вълни, шума от вятъра сред листатата на планинските гори, песента на щурците, които все още виждат тъмно-синьото небе, осеяно с безкраен брой красиви блещукащи звезди, които още помнят падащите звезди – видени дали на брега на морето или пък от терасата в града, за тях аз от все сърце приготвих този списък с причини, да не спират да бъдат щастливи. Въпреки студа, въпреки дъжда. Въпреки сивото, което ни потиска.

esenna melanholia111 причини да надвиете сивото в есенния делник.

 1. Когато навън вали, а имате работа на бюрото си или на компютъра, то работата Ви спори много по-добре от обикновено.
 2. Дъждът е Вашето идеално извинение, когато не сте на работа, да останете в леглото, колкото Ви душа поиска.
 3. Това е идеалният случай да се облечете неглиже у дома, навличайки дори фланелката на любимия или пък такава, която не Ви е по размер. Тялото Ви заслужава да се чувства свободно, поне в този неработен ден.
 4. Минаването през автомивката става съвсем излишно.
 5. В ден като този всяка жена може да си позволи натурална прическа. Т.е. коафьорите губят.
 6. Да си поръчаш храна за в къщи е много по-удовлетворяващо решение, отколкото обикновено, когато не вали.
 7. Дъждовното време от друга страна предразполага да се развихрите в кухнята и да изненадате любимия и децата с любимите им ястия.
 8. Въздухът след дъжд е много по-свеж.
 9. Дъждовният ден е перфектната причина да се гушкате с любимия човек в топлото легло.
 10. Меланхоличното настроение стимулира артистите и креативните натури.
 11. Дъждовното време е идеалното време за романтични признания и целувки под дъжда.
Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg