Ерик с „гениална идея“ на летището в Мадрид след първия му полет със самолет

0

Ерикпопфолк изпълнител, „Диапазон рекърдс“

В последната година получавам доста покани да гостувам в чужбина и ми се налага да летя по няколко пъти на месец до различни точки в Европа. Сега всичко ми се струва толкова лесно, че мога да се справя и със затворени очи. Когато обаче се сетя за първия си полет със самолет, винаги на лицето ми изниква усмивка.

Ерик, полет, самолетИ по-скоро в паметта ми са се запечатали някои моменти не от самия полет, а от часовете преди и след това. За първи път ми се наложи да летя за чужбина през 2007 година. Дотогава бях пътувал много пъти извън границите на Българя, но с автомобил. От малък се занимавам с пеене и музика, но кариерата ми на професионален солов изпълнител в музикална компания Diapason Records тъкмо бе стартирала. Преди това бях част от популярната  в миналото група Супер Експрес, с която се прочу  Софи Маринова. В един момент обаче и аз реших да се развивам самостоятелно.

Току-що бе излязла дебютната ми песен „Без мен оставаш“. Тя се прие много добре и веднага след излизането й получих покана да гостувам в заведение в Мадрид. Когато разбрах, че трябва да пътувам до Испания, много се зарадвах, но от друга страна и много се уплаших, защото никога дотогава не бях се качвал на самолет. Истината беше, че не се страхувах от самия полет, а от нещата, които трябва да направя преди и след самото летене. Бях ужасен от това как трябва да се чекирам и да извърша всичко необходимо както трябва. Разпитвах приятели и познати, за да няма нещо, което може да ме изненада, когато отида на летището. За щастие, се справих и всичко мина без усложнения. Качих се на самолета от София.

Въпреки че цялата нощ бях работил в заведението и директно се отправих към самолета на сутринта, бях много любопитен за всичко, което се случваше около мен. Особено интересни ми бяха инструкциите, които даваха стюардесите за аварийните изходи, за кислородните маски и т.н. Поглъщах жадно всяка дума и гледах да не пропусна абсолютно нищо от това, което казват.

Ерик, полет, самолет

Самият полет мина съвсем спокойно и признавам, че изобщо не изпитах никакъв страх по време на летенето. Ужасът ми обаче дойде, когато се приземих. Тогава се замислих, че трябва да си взема багажа и се чудех точно откъде и как. Но тревогата ми се оказа напразна. Ориентирах се много бързо. Намерих куфара си и тогава се сетих за нещо доста по-притеснително. При тръгването бях забравил да с активирам роуминга на мобилния телефон и се замислих, че няма как да се свържа с човека, който трябваше да ме посрещне и да ме отведе до хотела, където бях настанен.

Ерик, полет, самолетРеших, че ще го почакам. Мина повече от час и никой не идваше. Тогава реших, че все пак аз съм млад изпълнител и може да не ме е познал, а и летището е толкова голямо, та вероятно се разминаваме някъде. Тогава ми хрумна „гениалната идея“ да взема една от своите картички, които си носех за автографи на хората в заведението и започнах да се разхождам по летището с нея, показвайки я, за да ме познае. Това не ми донесе успех. В крайна сметка реших, че трябва да намеря някакъв начин да се свържа с организаторите, защото не мога да чакам цяла вечност. В първия магазин ми развалиха банкнота на монети, за да мога да ги използвам за телефонния автомат. Успях да се свържа с организатора. Оказа се, че причината никой да не ме посреща е доста прозаична – човекът се бил успал. След разговора ни всичко се нареди. Дойдоха да ме вземат след няколкочасовото стоене на летището. Самото участие премина страхотно, хората много се забавляваха и всичко беше страхотно. Прибирането ми мина абсолютно безпроблемно.

Сега като се замисля, винаги нещо ми се случва в Испания. Преди няколко години, когато пак бях на участие там, стачка на авиодиспечерите ми попречи да се кача на обратния полет и ми се наложи да постоя там повече от предвиденото. Със сигурност и след следващия полет до Испания пак ще има какво да разказвам!

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg