Bella C: Чувствах се като в кораба от „Седморката на Блейк“ по време на моя първи самолетен полет

0

Bella C е творческият псевдоним на изключително талантливата и шармантна Борислава Шишкова. Тя е една от най-успешните родни поп изпълнителки отвъд границите на България. В момента работи и живее в Швейцария. Пяла е на една сцена заедно със световни знаменитости като Ерос Рамацоти и Джеси Джей. На миналогодишния конкурс в алпийската държава за избор на песен, която да представи Швейцария на песенния фестивал „Евровизия“ Bella C се класира втора, но пък грабна сърцата на публиката с песента „Another World“.

В репертоара си Bella C има и много кавърверсии. Изпълнява ги толкова прецизно, че ако човек затвори очи, си представя, че на сцената е оригиналният артист. 

bella c

Специално за рубриката ПЪРВИ ПОЛЕТ на delo.bg Bella C споделя спомените си от първото си преживяване високо в небето!

Ах, първият ми полет… Сякаш не беше толкова отдавна, но определено беше през миналия век, а това звучи като цяла вечност! Еуфорията беше огромна, напрежението- невероятно. Помня, че сърцето ми пърхаше като на птиче и може би щеше да литне по-на високо и от самолета.

Беше лятото на 198… и някоя година. Сега като притворя очи още се виждам с малкото куфарче, заедно с корепетиторката на пионерския хор и останалата група от 20-30 ученици. На път за първият ни концерт извън България. Отиваме в чужбина.

Отиваме в Чехословакия. Лелее… Нямах думи. Влязохме в голямото тяло на самолета. В моите представи влизах в кораба от филма „Седморката на Блейк“. Първото нещо, което ми направи впечатление, беше тясната пътечка към място 11В. Сигурно ще помня този номер винаги.

Коланът за сигурност имаше странна форма. Помислих си, че не прилича на този от дънките ми. Дори се зачудих защо е толкова различен. С любопитство рових в джобчето на седалката пред мен и малко се притесних като видях хартиената торбичка. Не знаех какво ме очаква. Винаги до този момент съм имала проблеми с пътуването в автобус, малко се уплаших, че ще ми стане лошо, както в „Чавдар“-ите.

bella c

Стомахът ми започна са трепка. Беше смесица от еуфория, страх, очакване, силно желание и… гордост, че след малко ще съм над облаците на път за чужбина. Наблюдавах в захлас инструкциите на стюардесите и чувството на страх пак ме обзе „Ами ако стане нещо?“ Мисля, че за повечето от нас беше първи полет. Кабината утихна като се приготвихме за излитане. Аз определено се опънах като струна на седалката и чаках да видя какво ще се случи.

Като набрахме скорост, се сещам, че хванах здраво облегалките на седалките и ръцете ми се изпотиха – точно както преди концерт. После сякаш нещо ме натисна на долу. Не мърдах. Не дишах. Само въртях очи и гледах реакциите на съучениците от ред 11. Не бях единствена. И те бяха притихнали в очакване. Даже не се сетих и да погледна през прозореца.

След няколко минути сякаш станах по-лека. Не тежах толкова много на седалката. Нещо ме отпусна, въпреки че още друсаше странно и всички мълчаха. Махнах ръце от облегалките, вече по-спокойна, макар че ушите ми бяха заглъхнали и стомахът все още трепкаше.

Пътуването мина добре. Имахме и малка турбуленция. Сещам се, че се почувствах, все и едно съм на виенско колело. Този мой стомах се преобърна, но ми хареса някакси.
Бях много впечатлена от тъмно зелените пластмасови кутии, който стюардесите започнаха да раздават. Малки сладки порцийки, в бели мънички квадратни чинийки… Господи, толкова красиви ми се сториха тогава. Грижовно си прибрах моята, Ей така – за спомен. Пазих я близо 20 години, но спомена за първото пътуване, ще пазя вечно – това е със сигурност!!!

Още любопитни самолетни преживявания на други обичани и популярни българи, може да прочетете в рубриката ни ПЪРВИ ПОЛЕТ.

Евтини самолетни билети ще откриете в промоционалните предложения на Check.bg ®

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg