Ажда Чаушева: Още на 4 исках да стана стюардеса

0

Ajda_Chausheva9Ажда Чаушева – поп изпълнител

Родена съм в Бургас. Майка ми е бургазлийка и може би бе съвсем естествено баща ми да дойде и да заживее край морето. Неговата професия обаче, изискваше чести отсъствия. Многобройни турнета в страната и чужбина, записи на песни в София, където често отсядаше в нашата гарсониера, го отдалечаваха от нормалния живот на едно семейство – нормално за човек, който се занимава с тази професия.

Ажда ЧаушеваПървата ми среща със самолета беше, когато бях на 4 или 5 годинки. Пътувах с майка ми от Бургас до София. Очаквах с нетърпение да видя татко. Спомням си онова гъделичкащо корема усещане преди тази огромна машина да излети. Сега вече го оприличавам на влюбване и може би точно тогава се влюбих в летенето. Винаги съм била със свободен дух и самолетът ми е давал онова прекрасно усещане за безвремие, безкрайност, нежна красота сред белите и пухкави облаци.

Последваха още много пътувания. Турция, Белгия, Италия, Гърция, Дубай са част от дестинациите, до които съм пътувала.

Най-дългият полет беше този до Дубай. Мой приятел ме предупреди често да ставам и да се разхождам, за да не ми се подуят краката. Разбира се, не го послушах. Резултатът бе два дни крака, дебели като понички.

Ажда Чаушева

Ажда Чаушева и баща ѝ Мустафа Чаушев след концерт

Никога няма да забравя и полета ми след една Нова Година в Истанбул. Бяхме на концерт с баща ми. Времето ни погоди номер и самолетът ни се забави с 3 часа. Досадно е да чакаш, но по-страшното тепърва предстоеше.

След като се качихме на борда, вече поуспокоени хапнахме и решихме да подремнем. В един момент бяхме събудени от анонс, който ни съобщаваше, че поради лошите метеорологични условия ще кацнем със закъснение. Реехме се в небето около час и половина. На софийското летище нямаше видимост и изведнъж сменихме курса към Пловдив. Виждах на екрана пред себе си какво се случва и си мислех, че изживявам един от кошмарите си. Помня дори, че си казах последна молитва. Слава Богу, след цялата тази суматоха кацнахме успешно в София. След тази история бих искала да завърша с нещо позитивно.

Ажда ЧаушеваНе е тайна, че преди да изявя желание да стана певица, аз тайничко се надявах един ден да бъда стюардеса. Красотата и перфекционизмът на тези жени ме очароваха. Е, не можах да изпълня тази своя мечта, но затова пък в живота се срещнах с жени, които са практикували професията и ми дадоха вдъхновение. Една от тях е доц. д-р Десислава Бошнакова – мой преподавател в Нов български университет. Тя е преподавател, ПР-специалист, учи режисура, има своя театрална трупа, пише и превежда книги… И още, още, още. Вера Дукова, макар и мой виртуален приятел също ме очарова със страхотните истории, които сподели наскоро в телевизионно интервю, с осанката си, с философията за живота. Не е лесно да си там горе. Мисля си, че тези жени наистина са много специални. Кой знае.. може пък един ден да снимам клип в небето.

Още любопитни самолетни преживявания на други обичани и популярни българи, може да прочетете в рубриката ни ПЪРВИ ПОЛЕТ.

Евтини самолетни билети ще откриете в промоционалните предложения на Check.bg ®

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg