Златните момичета на България са трети в Израел

0

Златните момичета на България от отбора по художествената гимнастика се завръщат от Европейското първенство в Израел с бронзов медал.

Михаела Маевска, Любомира Казанова, Цветелина Найденова, Христиана Тодорова и Ренета Камберова получиха 18.138 точки за съчетанието си, което бе по музика на филма от „Матрицата“, като показаха за пореден път как се играе, без да допускат грешки.

Липсваше обаче традиционното настроение и дух, защото това бе може би най-тежкото им състезание. Него те посветиха на своята съотборничка Цвети Стоянова, за която цяла България се моли.

„Без промяна е състоянието на гимнастичката Цвети Стоянова, тя е в съзнание, но то е потиснато“ –

заяви зам.-шефът на Пирогов д-р Стоян Сопотенски.

Цвети Стоянова, Илиана Раева

В многобоя нашите момичета станаха пети, а на финала на лента се класираха четвърти. Очаква се утре, неделя националният ни отбор да стъпи на родна земя.

Невяна Владинова е 10-та в ИзраелНа 10-то място в многобоя се класира шампионката на България по художествена гимнастика Невяна Владинова (на снимката в дясно), а Катрин Тасева стана 13-та в израелския град Холон.

Отборът на Беларус зае първото място в оспорваното европейско първенство с 18.516 точки, следван от домакините Израел с 18.400, а на почетното трето място застана Испания с 18.133.

Извън класирането за медалите останаха рускините, които бяха сочени за фаворит, но допуснаха груби грешки.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg