Сузи Волф – вдъхновение за милиони жени

0

Могат ли младите жени да карат коли професионално или вървят само като красиво допълнение към автомобила? Една млада дама разбива всички митове за жените зад волана! Представяме Ви една необикновена жена, която е вдъхновение за много други. Името й е Сузи Волф! Тя е започнала с картинга едва на 8 години на малката писта в родния си град Обан в Шотландия. В момента е една от двете жени – тестови пилоти на болидите от Формула 1.

Сузи Волф

В момента е на 33 години и е приключила кариерата си за Williams, един от водещите отбори във Формула 1. Това я мотивира да създаде уникална инициатива Dare To Be Different / Осмелете се да бъдете различни.

Целта е увеличаване на участието на жените не само на пистата, но и в спортни дисциплини, където доминират мъжете. Чрез създаването на онлайн общности, в които участват и млади момичета на възраст от 8 до 14 години се осъществяват срещи с преуспели спортистки.

Сузи Волф

С истински хъс и решителност красивата и социално отговорна Сузи Волф се опитва да накара младите момичета да преследват мечтите си.

Тя ги стимулира и никога да не търсят оправдания за евентуални неуспехи в пола си. Тя разчупва стереотипи и е пример за подражание на млади девойки.

В момента Сузи Волф живее в Швейцария, където е щастливо омъжена.

Сузи Волф

От компанията смятат, че тъй като съпругата на Карл Бенц – Берта, е била не само майка на децата му, но и вдъхновение и бизнес партньор е редно традицията жени да подпомагат развитието на компанията да продължи. Според Mercedes-Benz, силата на вдъхновените умове трябва да се използва, за да се осъществят много нови постижения. Да се създава благоприятна среда за жени, които се свързват и обменят идеи, споделят опит и се учат една от друга.

Сузи ВолфСузи Волф се занимава и с благотворителни инициативи свързани с рак. Тя е и посланик на фондация, която търси лечение за увреждане на гръбначния мозък.

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg