Марсел Хиршер е шампион в супер комбинацията

0

Марсел ХиршерМарсел Хиршер изненадващо грабна титлата в алпийската комбинация на световното първенство във Вейл (САЩ). Австриецът успя да влезе в топ 30 в спускането, след което отвя конкуренцията с перфектен слалом. Състезанието беше много интересно, като се превърна в битка между Хиршер и доминатора в скоростните дисциплини Киетил Янсруд. Норвежецът водеше след спускането, но накрая остана втори. Двамата са съответно първи и втори и в класирането за Световната купа.

Домакините пък бяха зарадвани от бронзовия медал на Тед Лигети. Соченият за фаворит преди състезанието в комбинацията – Алексис Пинтуро претърпя пълно фиаско. Французинът се представи лошо в спускането, а в слалома не успя да навакса изоставането си и завърши едва пети.

Ондрей БанкСъстезанието беше помрачено от стряскащ инцидент. Ондрей Банк от Чехия падна по лице метри преди финала в спускането за комбинацията. Медицинският екип му оказа първа помощ на място, след което чехът бе откаран в болница. По пистата останаха кървави следи. От болницата съобщиха, че Банк има порезни рани по лицето и сътресение на мозъка.

Шампионът Хиршер бе видимо доволен.

„Преди два дни се чудех дали има смисъл да стартирам в комбинацията, тъй като времената ми от тренировките за спускане бяха слаби. Явно съм взел правилното решение. Дойдох на първенството да взема един медал в техничните дисциплини. Вече го спечелих, а състезанията още не са започнали”,

заяви новият шампион в суперкомбинацията Хиршер.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg