Липсва ни Стоичков

0

Гледам всеки един мач на нашия национален отбор и винаги си мисля, че тези момчета толкова си могат, но няма как да се примиря да гледам бездушна игра! В последните петнайсет години повечето футболисти, играли с националните гарнитури, са били страхливци! Да носиш трикольора е свято нещо! За това знаме и тази нация са загинали стотици хиляди българи през вековете. Наше основно задължение е да не ги посрамваме! На дни като днешния – 6 септември, се бием в гърдите и казваме, че сме горди българи, но с нищо не го показваме! Футболистите ни не се различават с нищо от останалите.

СтоичковВъв всеки един мач нашите национали излизат все едно играят срещу най-големия си кошмар. Отбори, които преди време сме ги унищожавали с играта си, отбори, които са имали страх от нашия национален отбор, днес излизат и ни побеждават в нашата столица! Същата тази столица, която американци и англичани са бомбардирали, но не е паднала! На нашите национали им трябва човек, който не се съобразява с никого! Човек, който може да играе срещу всеки и не го е страх да се сбие с този или онзи на терена. На нашия национален отбор му трябва… Христо Стоичков!

Легендарният български нападател, играл с екипите на ЦСКА, Барселона и Парма, лесно може да се справи с всеки един проблем на терена и извън него! Ицо, както сме свикнали да го наричаме, е истински спортист, човек, но най-важното – той е от онези български мъже, които не се страхуват! Той знае много добре, че неговите предци са тези, които са превзели считания за непревземаем Одрин, той знае, че е наследник на племето, което побеждава Византия в неравна битка. Ицо знае, че може да разчита единствено и само на себе си, знае, че никога няма да получи нещо даром, затова се бори за всичко, което иска! Такъв е бил като футбол, такъв беше като треньор, а сега е такъв и като спортен коментатор! Стоичков е великан!

ИцоСтоичков е този, който пръв щеше да застане и да поведе нашите момчета в мача срещу Италия! Видя се ясно, че можем да играем като равни с Италия! Показахме го в София, когато им поведохме с два безответни гола. Показахме на света, че макар и измършавели можем да играем като равни с един отбор, който игра финал на миналото европейско. Качества определено имаме, но ни трябват топки! В последните няколко години единственият, който имаше топки, беше Стоичков, но той вече не е в национала, а толкова много ни липсва!

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg