Христо Стоичков е сред петимата нападатели в света, променили разбиранията за футбола

0

Легендарният български модерен „ляв“ Христо Стоичков попадна съвсем заслужено в „златната“ компания на още четирима световни футболни нападатели. Престижна класация, базирана на допитване до общественото мнение на сайта Sportskeeda подреди най-добрите в света, които са променили изцяло разбиранията за футбола като игра.

Христо Стоичков

На родния футболен селекционер в челната петица компания му правят Диего Марадона, Пеле, Еузебио и Йохан Кройф.

Пеле е обрисуван като „грациозен футболист, с висш интелект и впечатляваща сила“. „Пеле стана вдъхновител на едно поколение в целия свят, след като спечели всички възможни първенства с Бразилия“, се казва още в сайта за феномена от южноамериканската държава.

 

Диего Марадона е белязал футболната история със своите паметни попадения и великолепни рейдове.

 

Геният на холандския футбол Йохан Кройф ще остане във футболните летописи със своите идеи за т.нар. „Тотален футбол, чийто силен образ е именно той. Трикратният носител на „Златната топка“ е буквално неуловим със своя огромен арсенал от технически умения.“ Холандецът е определян от специалистите и като ненадминат майстор на смяната позиции на терена.

 

Първата, може би, голяма футболна звезда, родена в Африка„, така е определен Еузебио. Легендарният футболист на Бенфика е „перфектният голаджия, който има всички необходими качества„.

 

За Христо Стоичков пише „звездата на т.нар. Златно българско поколение, феноменалният голмайстор, който ще бъде винаги определян като един от най-великите нападатели за всички времена. Стоичков става известен с внезапното си ускоряване, придружено с финтове на малко пространство и с възхитителна скорост. Христо Стоичков е физически силен, мощен и технически надарен.“ Българинът е отбелязал 220 гола в 455 мача.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg