Гордост българска! Детето чудо на леката ни атлетика Лили Георгиева е първа в света

0

Каква по-голяма гордост за нас като българи от успехите на децата ни! Запознайте се с Лиляна Георгиева. Наричат я детето чудо от Пловдив. Тя тренира към местния спортен клуб „Тракия“. Момичето подобри 3 рекорда в Добрич на националното първенство в зала.

С тези свои постижения Лили Георгиева вече е №1 в света за девойки младша възраст на 3 км!

Лили ГеоргиеваЛиляна Георгиева е възпитаник на Радмила Станкович. По време на изключителното си бягане в зала, младата пловдивчанка направи уверен старт, поведе и наложи темпото си, което по никакъв начин не наруши до самия финал на състезанието.

Лили застопори хронометрите на 9:24.65 мин! Това е нов рекорд за България в три категории – младша, старша възраст и за девойки до 23 години в зала. До момента върховите постижения държаха Милка Михайлова за младша възраст и за девойки под 23 (9:42.55 мин, 1988 г., 9:26.73 мин, 1992 г.) и Диляна Минкина за старша възраст (9:34.60, 2016 г.).

С резултата си в Добрич Лили Георгиева вече е начело на световната ранглиста в своята възрастова група за 2017 г.

Тя измести от първото място британката Ерин Уолис (9:33.02 мин). Лили е новият лидер в Европа и втора в света при старша възраст (първа с 9:14.12 мин е Кейт Мърфи от САЩ).

В Добрич втора остана Силвия Георгиева (клуб Евър-Варна) с нов собствен личен рекорд 9:48.65 мин. На трето място е панагюрката Лушка Кокотанекова от спортен клуб „Б.Мулешков“ с време 10:35.06 мин.

снимки: Димитър Христов

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Александра Начева15-годишната Александра Начева стана №1 в света и подобри рекорда на Тереза Маринова в тройния скок

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg