Борислав Радулов е на 16, но със 104 златни медала

0

16-годишният Борислав Радулов е роден, за да побеждава, а това се постига с много труд. Боби тренира от 4-годишен. За последните 12 години в залата той има над 104 златни и общо 25 сребърни и бронзови медала на международни състезания. Борислав се състезава за клуб „Радулов“ в стила пойнт файтинг-кикбокс, именно в тази дисциплина е световен шампион. Боби се е снимал и във филма, който представи България на наградите „Оскар“ „Пътят към Коста дел Маресме“.

Борислав РадуловБоби, разкажи ми за спорта, в който си световен шампион, какво не знаят хората за пойнт файтинг-кикбокс?

Този стил е един от най-леките в кикбокса. Главната цел в него е да излъжеш и надхитриш противника си. Играе се на точки – два рунда по две минути, който направи повече точки за времето, той печели.

Тренираш от 12 години, кажи ми кое те мотивира да продължиш с пойнт файтинг-кикбокса?

Спортът е нещо много важно за мен и аз не се отказах, защото искам да дам пример на още мои връстници. В момента младите стоят пред компютъра и водят виртуален живот в интернет.

Борислав РадуловНе пропускаш ли много купони и приятни преживявания с приятели?

Най-хубавите ми преживявания са по спортни лагери и в залата. По спортните лагери се събраме само младежи, които не употребяваме алкохол, наркотици, цигари и т.н. На тези лагери ние се забавляваме тренирайки и развивайки се! Още не съм ходил на дискотека, която е след 12 часа, но това не ми е проблем, защото за мен това не е забавление.

Борислав РадуловС какво се занимаваш извън залата, ако имаш такова време, тъй като за световен шампион, знам, че ти си по два пъти на ден на тренировка?

Още от малък имам влечение и към актьорското майсторство. Всяка събота и неделя ходя на актьорско в „Студиата“ по четири часа на ден. Един ден се надявам да покажа уменията си в някой екшън клуб. Нямам намерение да се отказвам от пойнт файтинг-кикбокса, никога! Въпреки трудностите ще продължа и със сигурност ще успея да предам любовта към спорта и на още много мои връстници у нас и по света.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg