Задължават сводниците в Холандия да говорят на български

0

Властите в холандската столица Амстердам санкционираха собственик на публичен дом и му отнеха правата, защото не можел да говори на унгарски и български – езиците, на които най-масово говорят проститутките в страната.

Както знаете, бордеите в Холандия са законни и могат да работят абсолютно легално след лицензиране на местно ниво. Според решение на Европейския съд обаче, би следвало собствениците на публични домове да могат да говорят на езика на проститутките, които са наели или с които имат търговски взаимоотношения.

Сводниците в Амстердам, трябва да могат да говорят на унгарски и българскиПо тази причина собственик, които отдава под наем витрини на проститутки в квартала на червените фенери в Амстердам, получи отказ от властите в града за издаване на ново разрешително за работа.

Според Люксембург отказът е напълно правомерен и обоснован с оглед невъзможността му да говори свободно на унгарски и български език с жриците на любовта и да получи информация дали те не са обект на трафик и дали не са принудени да извършват тази услуга против волята си.

За да се защити, собственикът на публичния дом е изтъкнал възможността да използва онлайн програми за превод, алтернативни софтуери или дори преводачи. Допълнително потърпевшият се е позовал и на правилата за единния пазар на услуги в Европейския съюз, според които кметът на Амстердам го е санкционирал неправомерно и несъразмерно, дискриминирайки го спрямо другите му колеги.

Върховният съд на Европейския съюз потвърди решението си и отхвърли всички мотиви на шефа на въпросния бордей, позовавайки се обществения интерес, който защитава.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg