Забравете за високото кръвно с тези храни и напитки

1

Високото кръвно налягане предизвиква редица здравословни проблеми. Това е и повод хипертонията да бъде наричана от лекарите „тихият убиец“. Тя е в следствие на липса на физическа активност, лошо хранене, стрес, напрежение… Най-често срещаните симптоми при високо кръвно налягане са задух, зачервяване на лицето, главоболие, изпотяване, нарушения на зрението, ускорен пулс, кръвотечение от носа, безсъние, умора, слабост и други. Ако не се вземат навременни мерки може да се предизвика инсулт или инфаркт на миокарда или бъбречна патология.

 

Добрата новина е, че

може да овладеете високото кръвно с природни средства.

Желателно е всеки ден да изпивате по 2-3 чаши зелен или бял чай, тъй като те успяват да регулират кръвното налягане.

В борбата срещу хипертонията се включва и целината, която е прекрасен естествен диуретик. Затова е желателно да пиете и сок от целина и това да се превърне в навик.

Високото кръвно налягане може да се намали и с горчив черен шоколад.

Можете да се предпазите от хипертония, като се отървете от излишните течности в организма. Това може да стане, изпивайки всяка сутрин на празен стомах малка чаша лимон и магданоз, които са преминали обработка в блендер. Чаша лимонов сок, разреден със студена вода, също е вариант преди закуска.

Природен и ефективен лек за високо кръвно е и глогът. Добре е да пиете всеки ден чаша отвара от него, тъй като той влияе благоприятно върху сърдечния мускул, разширява кръвоносните съдове и подобрява качеството на кръвта.

Сред предпочитаните храни също са овесените ядки, които спокойно можете да консумирате с портокалов сок, кисело или прясно мляко или пък само с вода. Благодарение на тях ще можете да регулирате кръвното налягане, както и нивата на холестерола в кръвта.

Като говорим за лекуване и борба с болести няма как да не споменем и чесъна. Той е истинско ковчеже, съхраняващо полезни свойства, можещи да излекуват и да предотвратят голям брой заболявания. Помага и при хипертония, като пречиства и разширява артериите и предпазва от образуването на кръвни съсиреци.

Ето и няколко природни рецепти, които също са ефикасни при високо кръвно:

храни, високо кръвноЗабравете за високо кръвно и шипове с тези рецепти

 

храни, високо кръвноЕфективно домашно лекарство срещу високо кръвно

 

храни, високо кръвноРецепти на лечителя Юрий Батулин слагат край на високото кръвно и проблемите с простатата при мъжете

 

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!1 коментар

Коментирай в Delo.bg