Яжте този плод за здрави бъбреци

0

Бъбреците са изключително важен орган в човешкото тяло. За да бъдат в състояние да работят без да се оплакваме, те се нуждаят от адекватна диета. Според изследователите, хората, които имат проблеми с тях трябва да консумират ябълки. Ябълките съдържат главно много фибри и мощни антиоксиданти, които са много полезни за пикочните пътища. А редовното приемане на тези типично есенни плодове предотвратява образуването на камъни в бъбреците.

jabalki

Това се дължи на киселините, съдържащи се в тях, които понижават рН на урината, и по този начин не позволяват образуването на опасните депозити на калциевия оксалат. В допълнение, те осигуряват разнообразие от витамини и минерали.

Трябва да се има предвид, че само яденето на ябълки не е достатъчно. Консумирането на ябълки е единствено профилактика за този важен орган. Хората с тежки бъбречни проблеми не трябва да ограничават яденето на тези вкусни плодове. Във всеки случай, при болки в бъбреците или други нарушения на пикочната система, е необходимо задължително да се консултирате с лекар.

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg