Внимание! Необичайни симптоми за болни бъбреци

1

Диагностицирането на бъбречно заболяване е много трудно, тъй като симптомите често са пренебрегвани или приписвани на други заболявания. Вижте кои сигнали не трябва да се подценяват, защото причината може да бъде болни бъбреци!

Бъбреците са отговорни за филтрирането на токсините, които се отделят по-късно в урината от организма. Когато бъбречните функции са прекъснати или престават да функционират добре, то се налага спешно да се заемем с тяхното лечение, защото ако не се действа навреме, това може да доведе до отравяне на организма. За съжаление, не всички симптоми са толкова очевидни, за да ни предупредят, че нещо не е наред с този орган.

бъбреци, симптоми

Често ли имате затруднения с концентрацията, уморени ли сте и страдате ли от липса на енергия? Това може да бъде причинено от натрупаните токсини в кръвта, които отслабват организма. Пренебрегването на тези симптоми може да доведе до анемия, затова си струва в този случай да отидете на специалист и да направите изследвания на кръвта и урината.

Друг симптом на болните бъбреци е необичайни проблеми със съня. Тук не става дума само за безсънието, но също и проблеми като сънна апнея при хората с наднормено тегло. Това е очевиден знак, че бъбреците имат проблем с филтрирането на токсините.

Бъбреците са отговорни не само за изхвърлянето на отровните вещества от организма, но и регулират правилното количество на важните минерали в кръвта и помагат за производството на червени кръвни телца. Ако бъбреците не се справят добре с този процес, се появява обезводняване на тялото и сърбеж по кожата. Подхранващият крем няма да помогне, затова трябва да се обърнете към лекар. Бъбречното заболяване води до смущения на минералния състав и отслабване на костите.

Краката Ви често ли са подути и болезнени? Това не е задължително да е по вина на прекалено стегнатите чорапи или обувки. Когато бъбреците са увредени, в организма прониква сода, която схваща краката. Промяната в подпухналите стъпала и глезени може да бъде предвестник не само на проблеми с бъбреците, но също и със сърцето, черния дроб или вените.

бъбреци, симптоми

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!1 коментар

  1. коко на

    Е такива симптоми, Диди Сердева, може да има всеки втори, дори всеки първи човек, който се е скапал от нервно пренапрежение в работата и у дома…
    Особено ако не работи тежък физически труд и не се изпотява…

Коментирай в Delo.bg