Весна Змиянац и Шабан Шаулич с концерт във Видин

0

Със запомнящ се 3-часов концерт на легендарните сръбски изпълнители Шабан Шаулич и Весна Змиянац във Видин откриват летния музикален сезон. На 24 юни хиляди почитатели на сръбската музика ще изпълнят стадион „Георги Аспарухов“ в 20:00 часа.

Шабан Шаулич и Весна Змиянац концерт във Видин

Шабан Шаулич е сред най-успешните имена на сръбската музика, за която е допринесъл изключително много. Той е сред най-продаваните изпълнители в западната ни съседка. През 2008 година за първи път се качва на българска сцена.

Под неговото крило тръгва творческият път и на Весна Змиянац. Днес тя също е сред топ имената на сръбската популярна музика. Емблематичната певица дори е била коронясана за „Кралица на фолка“ от примата на балканската музика Цеца Величкович. Началото на кариерата й е поставено в сръбската кино лента „Сок от сливи“, в която участие взимат и тогавашните звезди на сръбската сцена Мирослав Илич и Нада Топчагич.

 

Весна Змиянац успява всеки път по неповторим и прекрасен начин да предаде силата на музиката на своите почитатели. Едва ли има човек на Балканите, който да не е слушал тоталните й хитове – Kad Zamirisu Jorgovani, 100 zivota, Svatovi, Kraljica tuge, Kazni me, Ne kuni ga majko.

Шабан Шаулич и Весна Змиянац концерт във Видин

Kad Zamirisu Jorgovani е хитът, който остава най-дълбока следа в нейния живот. Това е и заглавието на биографичната й книга, която излезе на пазара през 2000 година.

Концертът на Шабан Шаулич и Весна Змиянац дава тотална заявка да бъде едно от най-големите музикални събития не само във Видин, но и в цялата страната тази година, заради огромния интерес към него. Вече хиляди българи са успели да запазят местата си на стадиона в северозападния град. Тези, които все още не са, могат да го направят като си купят билети от Eventim в интернет, Български пощи, бензиностанции ОМВ, Office one, Техномаркет и Технополис. Цените на пропуските за вход за мега спектакъла във Видин варират от 20 до 50 лева.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg