Тези храни причиняват рак! Изключете ги от менюто си

0

Всички Вие, които четете тази статия със сигурност си давате сметка колко важно е да се води здравословен начин на живот с пригодена за организма Ви диета и редовни физически упражнения. Повечето от Вас се опитвате да спазвате определен хранителен и физически режим, но често не осъзнавате как на пръв поглед добре изглеждащата храна може да бъде вредна и дори опасна за организма Ви. Има определени храни, които се рекламират като здравословни, но причиняват редица коварни заболявания, включително рак. Ето защо Ви предлагам списък на 10-те доказано най-лоши канцерогенни храни, които трябва да изключите от менюто си веднага.

храни причиняват рак, консервирани доматиКонсервирани домати

Всяка храна, която идва от консерва е нездравословна, основно заради канцерогенния химикал Бисфенол А, който е част от вътрешната част на металните контейнери на консервите. Особено опасни са консервираните домати заради високото им ниво на киселинност, което разяжда покритието на металната кутия.

Какво се случва след това ли?

Опасният Бисфенол А прониква в доматите, а оттам – в нашето тяло. Ето защо, ако купувате консервирани домати, избирайте тези, които са в стъклен буркан или бутилка, но никога в консервена кутия!

Отглеждана в изкуствени водоеми сьомга

Рибата е изключително здравословна и препоръчителна за седмичното Ви меню храна, която трябва да консумирате поне два пъти на 7 дни. Внимавайте обаче, каква риба купувате и приготвяте за Вас и семейството Ви! Изкуствено отглежданата сьомга, т.е. от водна ферма е една от най-лошите храни, които бихте могли да консумирате. Причината! Фермерите използват при отглеждането на сьомгата набор от химикали, пестициди, антибиотици и други канцерогенни вещества, които предизвикват бърз растеж и резистентност към ракови заболявания. Ето защо Ви препоръчваме да избягвате да хапвате отглеждана в развъдници сьомга и всякаква друга риба от водни ферми. Купувайте риба, на чийто етикет пише, че е отглеждана в естествена среда.

Преработено месо

Кренвиршите, малотрайните колбаси, луканки, суджуци, бекон и други преработени меса съдържат химически консерванти, които им докарват свежия вид. Не се лъжете! Тези преработени „месни“ продукти съдържат натриев нитрат и натриев нитрит, които са едни от основните причинители на рак на дебелото черво.

Газирани напитки

Според проучване, публикувано в изданието American Journal of Nutrition, хората, които пият газирани напитки всеки ден са изложени на по-висок риск от инсулт в сравнение с тези, които ги избягват. Подсладените безалкохолни напитки съдържат химикали, захар и оцветители, които доказано причиняват рак. Газираните напитки са и една от причините да качвате килограми, ето защо просто ги изключете от менюто си.

храни причиняват рак, пуканкиПуканки за микровълнова фурна

Торбичките, в които са поставени бъдещите пуканки – царевичните зърна (които обикновено са ГМО, за което производителите не искат да признаят) са облицовани от вътрешната страна с химикали. При високата температура на микровълновата фурна те полепват по пуканките и ако попаднат в тялото, доказано водят до безплодие. Опасните химикали могат да предизвикат още рак на белите дробове, на тестисите, на черния дроб и на панкреаса.

Храни, които са силно солени, кисели или пушени

Тези видове храни са особено опасни за здравето, тъй като за направата им са използвани нитрати и нитрити като добавки, които докарват този пушен и солен вкус, които много от нас харесват. В пушените храни (ядки или месо) има високи стойности на катран, който идва от дима, използван за опушването им. Катранът е добре известен канцерогенен агент. Приключете веднъж завинаги с консумацията и купуването на т.нар. мезета (луканки, сушеници, суджуци), пушен бекон, салами, кренвирши и други малотрайни колбаси заради високото количество сол и изкуствени мазнини в тях. Всички тези храни увеличават риска от рак на стомаха и рак на дебелото черво.

Храни, които съдържат ГМО

Всички генетично модифицирани храни е доказано, че причиняват различни видове рак. Препоръчителни са органично произведени храни във Вашата градина или от двора на доверен селскостопански производител.

ЧипсКартофен чипс

Всички чипсове са богати на калории и вредни мазнини. Те съдържат добавки, изкуствени оцветители и аромати, т.е. всички неща, от които организмът ни не се нуждае! Картофените чипсове се пържат в мазнина, загрята на много висока температура, което натоварва продукта с вредния акриламид – канцерогенен агент, който се съдържа и в цигарите.

Рафинирана захар

Бялата захар бързо увеличава нивото на инсулин в кръвта, а също така е източник на енергия за раковите клетки. Богатите на фруктоза подсладители като царевичния сироп (HFCS), които доказано образуват ракови клетки. Торти, сокове, сладкиши, дребни сладки, бисквити, газирани напитки, зърнени храни, сосове с тези захари доказано увеличават риска от рак. Поради високата консумация на тези храни, темповете на ракови заболявания се увеличават лавинообразно в световен мащаб.

Червени меса

Скорошни проучвания показаха, че консумацията на преработено червено месо е в тясна връзка с образуването на рак на дебелото черво. Изследване, проведено в САЩ с близо 150 000 доброволци на възраст 50-74 разкри, че дългосрочната употреба на червено месо увеличава риска от рак на дебелото черво. Препоръчваме да се консумират пилешко и риба, които ще са от полза за цялостното Ви здраве.

Ако искате да предпазите себе си и здравето на цялото семейство, купувайте винаги органична, здравословна храна. Тя ще Ви помогне да имате по-дълъг и по-здравословен живот!

 

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg