Червилото – малки дамски трикове

0

След парфюма червилото е онази част от дамската визия, която спокойно можем да определим като любим аксесоар. За повечето жени червилото е завършващият щрих в грима, но то може да бъде и определящ акцент. То превръща и най-семплия стил в изискано и чувствено излъчване. Умелото нанасяне е също толкова важно както изборът на подходящ за тена на кожата цвят.

Червилото – малки дамски триковеВъпреки че червилата могат да се нанасят директно върху устните, използването на специална четчица ще даде професионален завършек и ще имате повече контрол при оформянето. По този начин се нанася по-тънък слой от червилото, което го прави по-дълготрайно.

Ето няколко трика за съблазняващи устни:

За да трае червилото през целия ден, нанесете тънък слой с четка за устни и попийте излишното със салфетка. Леко напудрете устните и нанесете втори слой отново с помощта на четка. Така червилото ще трае часове наред.

Червилото – малки дамски триковеИзползвайте овлажняващи червила, за да поддържате устните си в добро състояние. Добре е винаги да разполагате с леко червило в светъл тон за дните, в които бързате. Него бихте могли да нанесете в движение дори без помощта на огледало.

За дълбочина и обем на устните използвайте два близки по тоналност цветове. По-тъмният нанесете като основа, а отгоре по-светлия, но не правете голям контраст между цветовете.

Използвайте специален молив за устни за още по-добро очертаване и изглаждане на контура. Започнете от средата на устните и изтеглете по посока ъгълчетата. Ако се затрудните, поставете точки на двете връхчета на горната устна, средата между тях и по краищата. Същото направете и с долната устна, след което просто съединявате маркираното.

Моливът за устни трябва винаги да е добре подострен, за да не стоят устните като издраскани. Него може да нанесете и като основа по цялата дължина на устните, по този начин ще имате цвят дори когато червилото се изтрие. Умелото нанасяне на молива за устни може да коригира някои несъвършенства във формата им. При твърде обемни устни, след нанасянето на първия слой и напудрянето, очертайте с молив една идея по-навътре от естествената линия на устните и след това нанесете втория цветен слой.

Червилото – малки дамски трикове

Тъмните червила с матиращ ефект също правят устните да изглеждат по-малки. По същия начин може да уголемите визуално малките устни. Използвайте силни цветове, но в меки тоналности, за да придадете атрактивност и дефиниция. С помощта на молива за устни ще им придадете правилна форма там, където е необходимо.

Грижете се добре за устните си – използвайте вечер специален балсам за подхранване. Лошите метеорологични условия могат сериозно да ги увредят, но има достатъчно продукти, с които може да ги предпазите. Пиенето на достатъчно вода също е от значение за добрата им хидратация.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg