Пийте чай, според Вашата кръвна група

0

Домашно приготвения чай се счита за една от най-здравословните напитки. Можете да го консумирате както горещ, така и охладен. В delo.bg вече сме Ви запознавали с полезните свойства на редица билки

чай от листа на гуава срещу ракПийте чай от листата на този плод срещу рак и акне

 

пийте тази отвара при диабет вместо лекарстваИмате диабет? Сварете чай от листата на това растение и преборете заболяването

 

липов чай лекува много болестиЛипов чай лекува бързо тези болести

 

Но знаете ли, че кръвната ни група оказва влияние на ползите от конкретен вид чай. Ето затова за всеки от нас може да има по-силно или слабо изразени позитиви.

Кръвна група 0

Това е една от най-разпространените кръвни групи. Хората с нея е препоръчително да избягват млякото и глутена. Въпреки, че са устойчиви на стрес, стомашната киселина често ги притеснява. Могат да разрешат подобни проблеми с чай от джинджифил. Подходящо е също чай от женшен. Добра комбинация е смес от зелен чай, джинджифил и женшен.

Могат да пият чай от: магданоз, листа от черница, липов цвят, глухарче, шипка и мента.

Кръвна група А

Това са чувствителни хора, които обичат да анализират. Често се чувстват стресирани и неразбрани от останалите. Въпреки, че кафето не влияе негативно на здравето им се препоръчва да пият повече зелен чай, чай от жасмин и комбинации от зелен чай, невен и мащерка.

Могат да пият чай от: жълт кантарион, глог, репей, джинджифил, алое

Кръвна група B

Това са хора със склонност към автоимунни заболявания и забавен метаболизъм. Възможно е да имат проблеми с летаргия, повишена тревожност или затлъстяване. За тях е препоръчително да пият също зелен чай, органичен чай от зелени или червени ройбос плодове.

Могат да пият чай от:  бял равнец,  мащерка, мента, листа от малина, жълт кантарион, мента, магданоз, женско биле, цветове от черен бъз, глухарче, репей.

Кръвна група AB

Хората с такава кръвна група са устойчиви на стрес, но и също много интуитивни. Понякога имат ниско либидо. За тях са полезни различни видове зелен чай и чай от божур, сандалово дърво или мента. Могат да пият  и смесени билкови чайове от коприва и листа на мента, например.

Могат да пият чай от: лайка, шипка,  глог, репей, джинджифил, листа от ягода, женско биле.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

кръвна група, храненеКакъв е характерът Ви според Вашата кръвна група

 

кръвна група, храненеКак да отслабнем според нашата кръвна група

 

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg