Стопете лесно килограмите след празниците с тази напитка

0

Лекарите са установили, че най-добрият начин за поддържане на здравословно тегло или поне да намалите натрупаното тегло след празниците, е да пиете червено вино. Техните заключения са публикувани в списание „International Journal of Obesity”, както и на интернет страницата на „The Telegraph”.

4erveno vino

Учените установили, че червеното вино съдържа големи количества от ресвератрол – вещество, което е съединение спомагащо за изгарянето на калориите, което преобразува жълтата мастна тъкан в полезна кафява мастна тъкан. Ресвератолът произхожда от гроздето, което има способността да произвежда това вещество, за да се защитава срещу паразитите. Изследователите също така отбелязват, че много продукти, които съдържат това вещество, могат да бъдат също толкова полезни за намаляване на теглото. Сред тези продукти са полезни плодове като боровинки, ягоди, малини и ябълки.

Експертите стигнали до тези изводи, след серия експерименти, проведени върху мишки. Гризачите веднъж дневно получавали ресвератрол, съответстващ на една човешка доза,  който довел  до намаляване с цели 40% размера на жълтата мастна тъкан. Изследователят Мин Дю от Университета на Вашингтон заявил, че полифенолите (които включват ресвератрол) допринасят за повишената експресия на гена, отговорен за окисляването на мазнините в храната и превръщане на мазнините от жълти до кафяви.

grozde

Препоръчаната дневна доза за консумация на червено вино е 340 мл, което съответства на две или три винени чаши от напитката. Въпреки това, учените посочват, че не всички от тези напитки съдържат ресвератрол в достатъчни количества. Тъй като много полифеноли са неразтворими след тяхното утаяване, то съотношението може значително да намалее.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg