Роботи ще обслужват клиентите на хотел в Япония

0

robots Japan hotelЯпонците са истински новатори в много направления, а съвсем скоро ще направят нещо изключително иновативно и по отношение на туризма. Само след няколко месеца, в един от най-големите градове в ЯпонияНагасаки, ще отвори врати хотел, чийто персонал е съставен изцяло от… роботи. Хотелът ще бъде двуетажен и ще носи името „Hen-na Hotel„, което в буквален превод означава „странен хотел“. Неговото откриване е планирано за средата на лятото – 17 юли.

robots Japan hotel

През юли в Нагасаки отваря врати двуетажен хотел с персонал от роботи

Оригиналното хрумване на японците ще отвори врати и със специално послание към своите посетители и към света, което ще бъде под мотото „Ангажимент към еволюция“.

Това, което ще се случва в хотела няма да се различава от нещата, които се случват във всички нормални хотели по света, но със съществената разлика, че всичко ще се върши от роботи. Те ще посрещат гостите, ще отнасят багажа им до стаята, освен това ще почистват стаите и ще отговарят за рецепцията. За тези дейности в останалите хотели отговарят различен брой хора, в зависимост от големината на хотела.

robots Japan hotel

Хотелът ще носи името „Hen-na Hotel“

Очакванията на собствениците на иновативния хотел са, че използвайки за това роботи, вместо хора разходите им ще бъдат значително намалени в сравнение с тези, които имат собствениците на други хотели, за да плащат заплати.

Високите технологии в новия хотел ще бъдат наистина на висота, защото освен всичко друго, посетителите няма да използват нито ключове, нито карти, за да влязат в стаята си. Всяка стая ще бъде снабдена със система за лицево разпознаване на лица.

robots Japan hotel

Така ще изглеждат стаите в хотела, единичната е 52 евро на нощ

Сигурно си мислите, че за да отседнете в подобно чудо на техниката ще е необходимо да си приготвите солидна сума. Всъщност, цените ще бъдат съвсем достъпни. За единична стая ще се плаща цена от 52 евро /или 7000 японски йени/, а за двойна стая цената ще бъде 70 евро /9000 йени/ на вечер.

През лятото се очаква да се отвори само първата сграда на хотелския комплекс, която ще разполага с общо 72 стаи. През следващата година собствениците планират откриването и на втората част от сградата.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg