Лесен тест показва колко е старо едно яйце

3

Едни от важните за хранителното разнообразие и обичани от много хора продукти, чийто срок на годност има жизненоважно значение за нашето здраве, са яйцата. Яйцето е една от храните, за чийто срок на годност не можем да бъде сигурни на пръв поглед, освен ако няма печат от производителя.

Простичък тест показва колко стари са яйцатаНо как да познаем колко са стари яйцата без тази щампа или домашните яйца, които сме забравили отдавна в хладилника? Има и още нещо – вероятно яйцата, които вчера сте взели от магазина, са изминали доста дълго разстояние до дома Ви! Е, време е да узнаете как лесно да проверите колко пресни са яйцата? Този простичък тест веднага ще Ви помогне да установите дали е редно да ги консумирате или трябва да ги изхвърлите. Поставете яйцето в широка прозрачна чаша с вода. Прясно ли е, то ще потъне. Старо ли е – ще плува и ще си задържи на повърхността. А какво ще кажете, ако яйцето се намира по средата на чашата? Таблицата ще ви помогне съвсем точно да определите кога кокошката е снесла яйцето! Убедете се сами колко е лесно и бързо!

как да познаем колко са стари яйцата без тази щампа или домашните яйца, които сме забравили отдавна в хладилникаСлед като вече сте определите прясно ли е или не яйцето, време е да изберете и рецепта, подходяща за възрастта му! От по-старите яйца стават уникални салати, тай като се белят много лесно, а от пресните – вкусни и бързи омлети.

И още нещо любопитно:

Как да обелим само за 10 секунди яйце?

Доказаха кое е първо – кокошката или яйцето

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!3 коментара

  1. Юлиана Тодорова на

    Това е много хубав и точен метод, който използвам открай време, но издирвам такъв, който да мога да приложа ПРЕДИ да купя яйцата… може би да си нося канче с вода в магазина и там…

    • siika petrova на

      Probvah i vidqh, 4e metodat ne e veren, kuph qica predi edin mesec, vzeh i napravih opita i se dokaza, 4e qiceto e na 3 do 5 dni. Dnes kupih qica, za da napravq vtori pat opit i se okaza, 4e dne6nite qica sa po-stari ot parvite kupeni predi edin mesec! Metoda ne e veren!

Коментирай в Delo.bg