Пет диети, които никога не трябва да спазвате

0

Идват празници, а от Британската диетична асоциация разпространиха списък на хранителните режими и диетите на популярни хора, които не са добри за организма ни преди и след дълги хранителни и алкохолни пиршества. Съветите на специалистите от Острова са да избягвате тези диети, а по възможност никога да не ги правите.

диетаБезглутеновата диета – неин последовател е красавицата със скандинавски черти – актрисата Гуинет Полтроу. В основата на безглутеиновата диета стои премахването на протеина, който се съдържа в овеса, пшеницата и ечемика. Според асоциацията на британските диетолози няма никакви надеждни доказателства, че приемът на ограничени дози или никакъв глутен води до каквото и да е отслабване. Според специалистите, свалянето на телесната маса се дължи на факта, че от менюто си хората вадят бисквитите и тортите.

Биотайпинг диетата – този вид хранителен режим е свързан с 6 различни хормона и натрупване в различни части на тялото на мазнини. Биотайпинг диетата се състои в редуциране на килограмите чрез контрол върху хормоналния баланс. Тези, които избират този вид диета се подлагат на строго фиксирани храни с цел да премахнат мазнините от определени части на тялото. За учените обаче, биотайпинг диетата се основава на „псевдонаука“. И въпреки че води до сваляне на килца, заради ограничените вредни храни, диетата не се определя като здравословна.

Диетата на д-р Пиер Дюкан – неин последовател е латино дивата Дженифър Лопес, както и доста други знаменитости. Хранителният режим на Дюкан е високопротеинова сложна диета, разчитаща на ниски въглехидрати. Нейното преимущество е, че бързо води до редукция в килограмите. За британските учени диетата на Дюкан може да предизвика хроничен запек, липса на енергия, както и лош дъх.

питие, алкохол

Алкорексията – диета, любима на доста момичета от модния подиум. В нея се включва прием на минимално количество калории, „пазейки ги“ за обилните запои в петък и събота. Ета така например от спестени 1500 калории дневно, човек ще може да навакса с 8000 калории „на влог“ с високоградусов алкохолен концентрат в бар или дискотека през уикенда. Според диетолозите във Великобритания, е лудост придържането към свръх ниско калорийно съдържание, защото по този начин тялото ни не получава необходимите минерали и витамини за нормално функциониране. Предупрежденията на експертите по хранене и диететика са, че алкорексията като диета може да предизвика невъзстановими поражения за организма ни.

Бретарианската диета, която е поддържана от актрисата Мишел Пфайфър, е сходна с прокламираната от Мадона „въздушна диета“. Веруюто на бретарианската диета е, че хората нямат нужда от вода и храна, тъй като те могат да бъдат заменени от слънцето и въздуха! Диетолозите критично гледат и на този вид диета, тъй като не откриват нито едно доказателство, че човек може да оцелее само със светлината от слънцето и въздуха, който диша.

Ако сте привърженици на здравословното хранене и стабилен хранителен режим, който ще Ви гарантира добро здраве и сваляне на килограми преди и след празници, както и по време на пости, вижте съветите на д-р Донка Байкова в статията Донка Байкова: Не спазвам целия пост

А моята диета, с която свалих доста килограми, които ми тежаха, вижте в статията Костадин Филипов: Свалих 30 кг без йо-йо ефект

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg