Ново изобретение слага край на тоалетната хартия

0

Ново изобретение е на път да остави в историята тоалетната хартия! Иновацията в стаята за усамотение е дело на жена от Канада. Мики Агравал конструира първото универсално биде, което се прикрепя към всякакъв вид тоалетни чинии.

тоалетна хартия, биде

Какво е уникалното на нейното изобретение? Тръбичките на мобилното биде се фиксират на местата, където са разположени основите на пантите на тоалетната дъска. Командните кранчета са изведени в малък пулт встрани от тоалетната чиния. Чрез него се контролира струята на бидето, като може да се регулира и нейната посока. Подвижното универсално биде е кръстено „Tushy“ и може да се инсталира само за 10 минути, без да се вика водопроводчик.

тоалетна хартия, биде

Агравал предлага артикула си в два варианта с различни цени. Подвижното биде, работещо със студена вода, струва 54 долара, а това с топла вода и нагревател – 74 долара.

тоалетна хартия, биде

„Навсякъде по света хората използват бидета – в Европа, Азия, Близкия Изток. Да си служим все още с тоалетна хартия е чисто варварство“,

коментира изобретателката Мики Агравал. Авторката на проекта изнесе данни, според които средностатистическият американец използва годишно 23 килограма тоалетна хартия, което се отразява пагубно върху околната среда.

тоалетна хартия, биде

Бидето на Агравал е много икономично и използва само половин литър вода на сеанс. За сравнение, за производството на една ролка тоалетна хартия, са нужни 168 литра вода.

Междувременно обществените тоалетни в Оксфорд заеха първа позиция в годишната класация на Великобритания и бяха обявени за най-добри в страната! Екип от инспектори направи обиколка на тези съоръжения и установи, че те са най-добре поддържаните в Обединеното Кралство. Общинските власти в историческия университетски град били вложили 600 хиляди паунда за да бъдат изрядни публичните WC-та. Десет от тях бяха отличени с титлата „Тоалетна на годината 2015-а„.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg