Нероден близнак стана баща на дете

0

Американско семейство било шокирано, когато научило, че бебето им е с различна кръвна група от техните, и въпреки това детето биологично е тяхно. Двойката родители веднага обвинили клиниката, в която е било направено ин витро, че са подменили или объркали сперматозоидите на бащата с тези на непознат човек. За тяхно най-голямо удивление причината се оказала напълно различна.

По време на рутинните тестове, се оказало, че бебето има различна кръвна група, отколкото неговите родители. Родителите на детето, които са от Вашингтон, решили да се подложат на инвитро, за което дали своя биологичен материал. На теория тяхното бебе трябва да бъде една и съща кръвна група с поне единия от родителите. В този случай обаче бебето било с кръвна група, различна от кръвните групи и на двамата си родители. След вземането на проба от бузата на 34-годишния баща, тестът показал, че мъжът не е баща на детето. Но когато лекарите проучили сперматозоидите му, резултатите били изненадващи.

Специалистите обясняват необикновената ситуация по следния начин. Оказало се, бащата на детето е имал близнак, който обаче не се родил. Тялото на мъжа, докато все още бил в пренаталния период, „абсорбирало” клетки на неродения си брат-близнак, като по този начин станал „химера”. Това явление е известно от дълго време и се обяснява със свързването на ембриони или частична подмяна на клетки между ембриони.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg