Кучета утешават опечалени в погребална агенция

0

Щастие на стопаните си носят всички питомни кучета, доказа го мащабно проучване във Великобритания. Данните показват недвусмислено, че

собствениците на кучета са с близо 10 на сто по-щастливи от хората, които нямат куче вкъщи.

15 на сто от притежателите на кучета твърдят, че техният питомец ги разбира много по-добре дори от приятелите им. За близо две трети от участвалите в анкетата по поръчка на сайт за храна на домашни любимци разходката на домашните им любимци ги поддържа в добра форма. 40% от анкетираните твърдят, че кучетата помагат да преодолеят по-бързо стреса или депресията.

кучетата, куче, здраве, деца, кучета

От другата страна на Атлантическия океан не са правили подобно изследване, но въпреки това разчитат на емоционалната подкрепа на две кучета, едното от които се казва Зоуи – гальовен женски голдън дудъл, който е едва на половин година. Неговата функция в погребалната агенция на собственика си е… да утешава опечалените роднини на споминали се хора. Стопанинът на четириногия терапевт Шон Дилър разказва как Зоуи започнал да се обучава в новата си „професия“ още от декември миналата година. Палето идвало заедно със своя собственик Шон Дилър на работа в погребалното бюро в Мауми.

кучета

Съвсем спонтанно дошла идеята на Дилър да обучи четириногия си приятел да утешава почернени семейства. Мъжът проучил успеха на терапевтичните кучета в старчески домове и хосписи и осъществил връзка със свой колега за ценен съвет, резултатът от който дошъл почти съвсем скоро.

Вдовицата Дона Уагнър си спомня как Зоуи й помогнала в нейната скръб само като го гушнала в тежкия момент (вижте във видеото по-долу).

„Просто я вдигах, а малкото куче се сви в обятията ми. Вярвайте ми, че макар и за няколко минути усетих как напрежението от неутешимата болка по загубата на съпруга ми си отива.“

Женското куче Зоуи се доказало толкова добре в неочакваната си роля на терапевт, че Шон Дилър купил още един домашен любимец.

кучета„Малката Зоуи като същински човек посреща посърналите ми клиенти, веднага след като чуе да се звъни на вратата. Веднъж им носи своите играчки, а в друг случай просто ляга до опечаленото семейство и така сякаш споделя мъката и облекчава болката им“,

казва собственикът на терапевтичните кучета Шон Дилър. И все пак, ако клиентите на погребалния агент са алергични към кучета или имат непоносимост към четириноги домашни любимци, той извежда Зоуи от приемната на фирмения офис.

И още за помощта на кучетата:

кучетаКучета помагат на пътници да преодолеят стреса преди полет (видео)

 

кучетаУникално! Вижте как кучета научиха 5-месечно бебе да вие като тях (видео)

 

кучетаРанният контакт с кучета предпазва от астма

 

Коментирай с Facebook

коментара

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg