Космически отпадъци ще валят на 14 ноември (видео)

0

Вече е известно, че огромно количество космически отпадъци с името WT1190F, ще навлезе отново в атмосфера на Земята тази събота (14 ноември) в района на Индийския океан.

Жителите на околните региони ще станат свидетели на доста добро шоу. При навлизането си в атмосферата космическите отпадъци значително ще повишат температурата си, което ще се дължи на триенето с молекулите на въздуха в горните слоеве на атмосферата. В критичната точка температурата ще бъде толкова висока, че буквално отпадъците ще се запалят.

Подобно навлизане на космически отпадъци в атмосферата се случило през 2008 г., когато Европейската космическа агенция извела от експлоатация едно от своите превозни средства за автоматично прехвърляне, с името „Жул Верн”, като го въвела отново в атмосферата на нашата планета. Можете да видите гледката от изгарянето на „Жул Верн” на видеото по-долу:

Въпреки че космическите отпадъци, които ще паднат върху Земята в събота, не са толкова големи, колкото „Жул Верн”, това е първият път, когато изследователите са успели да определят точно времето и мястото на сблъсъка на космическите боклуци. На невероятното огнено шоу в небето ще могат да се насладят най-вече жителите на крайбрежието на Шри Ланка.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg