Кои думи издават тайните ни?

2

Всеки един човек е Вселена – съвкупност от тайни и загадки, от възможности и енергии, от чувства и мисли. Затова и стремежът на човешките същества е да се разгадаят едно друго по някакви скрити или по-явни следи. Учени, философи, психолози от векове изучават поведението на човешкия индивид, за да могат от него да прозрат и научат повече за характера на човека и за неговите тайни мисли и емоции.

В нашето съвремие вече са открити най-различни начини по които да разгадаваме хората. Било чрез жестове, поведение, форма на лицето, но така също и чрез думите, които използваме в обикновен разговор.

Кои думи издават тайните ни?Психолозите са категорични, че за един човек можем да научим много, докато го слушаме. Причината е, че хората употребяват някои думи или изрази, от които лесно можем да си направим извод що за човек е нашият събеседник.

Всеки човек използва понякога така наречените паразитни думи, но много често от тях можем да научим и за премълчаните мисли и чувства на човека, който ги употребява.

Ето и няколко примера:

Хората, които често употребяват думата ВСЪЩНОСТ най-често са такива, които винаги поставят своето мнение на първо място и го смятат за най-важно. Те са готови с всякакви средства да отстояват своята правота. Освен това са с много високо мнение за себе си и смятат, че техният вътрешен свят е неповторим и много богат.

МЕЖДУ ДРУГОТО е един често срещан паразит, който показва несигурност у човека, който го използва редовно. Такива хора се чувстват неловко в определена компания, но биха искали да привлекат вниманието на околните към себе си.

PeopleTalking1

Ако познавате човек, който често употребява думата ПРОСТО, то най-вероятно става дума за човек, който е до голяма степен зависим от мнението на околните. Тази дума използват често във всекидневието си хора, които винаги търсят оправдание за себе си и постъпките си. Те определено се страхуват да носят отговорност.

Думата ЗНАЧИ твърде често е в речника на хора, които имат склонност да проявяват агресия. Употребява се също в голяма степен и от хората, които са консервативни в своите мисли и нагласи.

Кои думи издават тайните ни?Изразът ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО, обикновено се използва от пасивните хора, които са лениви и мързеливи. Те при първа възможност ще прехвърлят своята работа или отговорности на някой друг.

Характерно за тях е, че обикновено при трудни ситуация и проблеми ще намерят начин да се измъкнат без последствия, защото ще прехвърлят вината на някой друг. Като цяло са безотговорни хора, на които не може да се разчита.

Хората, които употребяват думите НАКРАТКО или С ДВЕ ДУМИ, най-често са избухливи и дръпнати по характер. Това обикновено са нервни хора, които винаги бързат и създават напрежение около себе си.

Тези, които използват често в своя речник думата ВЪОБЩЕ принципно са неуверени хора, които обаче са бурни по характер и често вдигат скандали по всякакви поводи.

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!2 коментара

Коментирай в Delo.bg