Кажи ми как ядеш пица, за да ти кажа какъв си!

0

Начинът по който ние хората вършим определени неща, в голяма степен издава какви сме, показва някои основни черти в характера ни. Може и да не ви се вярва, но ако си поставите за цел да наблюдавате хората, ще установите, че е така. Оказва се, че дори начинът по който ядем пица би могъл да даде доста информация за нас на околните, стига те да могат да я разчетат. Изследване, проведено от Пати Уудс в Университета „Емъри“ в Атланта доказва, че според начина ни на хранене с пица, бихме могли да попаднем в една от общо четири типа категории на личността.

Кажи ми как ядеш пица, за да ти кажа какъв си!Според много хора, похапването на парче пица е нещо съвсем рутинно, но поведенческите психолози са на друго мнение. Те смятат, че начинът по който консумираме пицата, може да разкрие някои важни черти на личността ни.

Кажи ми как ядеш пица, за да ти кажа какъв си!Ако сте от хората, които първо  сгъват парчето пица, преди да го изядат, то вие сте от личностния тип на водачите. Тези хора са организирани и много добре се справят с изпълнението на няколко неща едновременно. На тях много често може да им се случи да ядат пица, докато в същото време шофират или пък говорят по телефона. Накратко – те са изключително активни личности.

Кажи ми как ядеш пица, за да ти кажа какъв си!Ако коричката на пицата е първото нещо, което ви привлича и към което посягате, значи сте в групата творци на тенденции. За тези хора е характерно, че са много спонтанни, обичат разнообразието и живеят своя живот на пълни обороти. Обичат да предизвикват статуквото, а освен това са много атрактивни, колоритни, винаги са в центъра на вниманието на околните или с действията си или с гръмогласния си говор.

Кажи ми как ядеш пица, за да ти кажа какъв си!Ако сте от третия тип хора, които посягат към пицата с помощта на нож и вилица, значи попадате в групата на поддръжниците. Това са добри и сърдечни хора, които са отборни играчи и обичат екипността. За тези хора се твърди, че са идеални сътрапезници, но освен това са верни приятели, много съпричастни и са хора, на които може да се разчита. Помнят рождени дни и винаги се обаждат, за да ги честитят, а освен това са гостоприемни, отзивчиви и много щедри.

Кажи ми как ядеш пица, за да ти кажа какъв си!Има и един четвърти тип хора, тези, които отхапват от парчето пица без каквато и да е подготовка, а просто ей така. Ако сте такъв, то значи попадате в групата на перфекционистите. Това са рационални и разумни хора, те правят само това, което могат и знаят, при това са предвидили и резултата.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg