Какви болести лекуват котките?

0

Всеки любител на котките знае, че дори да е най-обикновена улична писана, тя може да окаже безценна помощ на човек. Котките не са просто мъркащи, гальовни и своенравни създания. Те са истински лечители, особено ако сте създали с тях топли отношения на доверие и са се превърнали във ваши любимци.

Какви болести откриват и лекуват любимите ни котки?Всеки е чувал, че котката има уникалната способност да открие и лекува болните или слаби места по тялото на нейния стопанин. Най-често писаната посочва това място като ляга върху него, затопля го и мърка, а постепенно човекът усеща, че неразположението или болката са преминали.

Доказано е, че преданият домашен любимец би могъл да лежи на такова болно място с часове, а според статистиката собствениците на котки, по-рядко прибягват към услугите на лекари.

Как би могла да ни помогне нашата котка?

Отнема умората и стреса

В това отношение котките са наистина незаменими. Те умеят да успокоят и най-опънатите нерви, да намалят умората и стреса, да облекчат главоболието и мигрената, да нормализират кръвното налягане и сърдечния ритъм. За всички тези качества допринася в голяма степен и цвета на козината на котката.

Черните на цвят могат да отнемат два пъти повече отрицателна енергия в сравнение с котките с други цветове. Рижите на цвят котки имат способността да заредят човека с положителна енергия. Котките с кремава на цвят козина са най-добри при тонизиране на нашата енергия, а сиво – сините се счита, че успокояват нервната система най-добре. За белите котки пък се твърди, че са най-добрите лечители в редица отношения.

Какви болести откриват и лекуват любимите ни котки?

Помагат при сърдечносъдови заболявания

Има толкова много реални истории за котки, които са помагали на хора със сърдечна недостатъчност и са спасявали живота им. Освен, че лекуват, котките могат и да предупредят собственика си за евентуално заболяване, защото те го чувстват предварително.

Твърди се, че ако във вашия дом имате котка, то тя със сигурност ще намали риска от повторен инфаркт на миокарда. Доказано е също, че човек, който е претърпял наскоро сърдечен удар, само след няколко минути галене на любимата му котка, пулсът и кръвното налягане се нормализират.

Какви болести откриват и лекуват любимите ни котки? Помагат при болести на храносмилателната система

Какви болести откриват и лекуват любимите ни котки?Смята се, че най-добрите лечители на болести на стомашно-чревния тракт и пикочо-половата система, са котките с къси косми или без косми.

Засилват имунитета

Котешкото мъркане се възпроизвежда на честота 4-16 Hz и е доказано, че има положителен ефект върху човешкия имунитет.

Едно от обясненията според учените е, че то наподобява на лечение с ултразвук като подпомага растежа и укрепването на костите, а освен това ускорява заздравяването на рани.

Какви болести откриват и лекуват любимите ни котки?Оказва се също, че персийските котки могат да лекуват остеоартрит, тъй като много успешно облекчават болки в ставите.

Котките помагат да живеем по-дълго

Това твърдение се основава на проучване, което е доказало, че котките пряко влияят върху продължителността на живота на техните собственици. Резултатите показали, че хората, които през целия си живот са имали за домашен любимец котка, са живели средно с 10 години повече от тези, които не са имали.

Котките могат да откриват болести

Какви болести откриват и лекуват любимите ни котки?Според биоенергетиците, котката е наистина уникално животно, което би могло да се сравни с живо енергийно устройство. По поведението на дадена писана, би могло да разберете от какви заболявания е застрашен нейният собственик.

Ако ляга върху главата на човека, той е предразположен към главоболие или към високо кръвно налягане.

Ако ляга върху раменете или на лявата плешка, това говори за склонност към заболявания на сърдечно-съдовата система.

Ако ляга на кръста, значи нейният собственик има някакви проблеми с бъбреците.

Ако котката ляга най-често върху краката на човека, най-вероятно той страда от ниско кръвно налягане или е склонен често да настива.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg