Избягвайте тези храни, пълни с химия

0

Най-добрата храна е тази, която е сто процента естествена. За съжаление, живеем във времена, в които е все по-трудно да намерим такива продукти. Химикалите и консервантите са почти навсякъде. За храната, в която има най-много от тези химични вещества са колбасите и обичаните от децата и възрастните чипсове. Ето още в кои хранителни продукти има от вредните изкуствени добавки!

 

Натуралната храна, която трябва да е в основата на нашата диета

                       Натуралната храна, която трябва да е в основата на нашата диета

Наличието на химикали в храната не винаги е лошо. Някои консерванти правят храната по-дълго да запазва своята свежест и да не се разваля твърде бързо. И тук предимствата на химикалите в храната свършват. Огромна група производители прекаляват с добавянето на подобрители или овкусители. В резултат на това храната напълно губи първоначалния си вкус и още по-лошо, започва да ни вреди!

Колбаси

Повечето подобрители могат да бъдат открити в колбасите и саламите. Месото, което попада в тях, не само съдържа различен тип „E”-та (в една опаковка може да има около 20 „Е”-та), но също така е пълно с хормони и антибиотици, които се добавят към фуражите за прасетата и птиците.

Чипс

chips

Чипсът има фантастичен вкус, аромат и изглежда апетитно. За съжаление, тази вкусна закуска е пълна с лесно усвоими захари, значителни количества сол и транс мазнини. С правилно подбрани в състава му подобрители, е невъзможно да се спрете да ги ядете!

Газирани напитки

Въпреки че химията ги прави вкусни и не утоляват жаждата, е много трудно да престанем да ги пием. Всичко това е благодарение на голямото количество захар в състава им. Дори ако вместо обичайното използване на захар, производителите я заменят за аспартам, това не променя нищо. Проучванията показват, че подсладителите могат да допринесат за развитието на рак и проблеми с лимфната система.

Готови ястия от буркани и консерви

sarmi

Повечето от нас смятат, че готовите ястия от буркани или консерви имат страхотен вкус. И с това плюсовете на готовите консервирани ястия свършват. В повечето случаи, кюфтетата или сърмите в консервите съдържат пълни с мазнини меса със смлени части от хрущялите и костите на животното.

Топено сирене

Любителите на поотделно опакованите топени сиренца трябва да знаят, че това изобщо не е сирене, а подобен на сирене продукт. Сиренето в топеното сирене е едва 10%. Останалото е вода и повече от 45% мазнини. Главно от растителен произход.

Сладки

sladki

Сладките, които е толкова трудно да подминете, съдържат изключително много „Е”-та. Въпреки че на вид и вкус са красиви и апетитни, те не само вредят на организма, но и спомагат за бързо наддаване на теглото.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg